autohuur USA

Zes wolkenkrabbers in New York die je kunt bezoeken

New York wolkenkrabbers bezoekenBij New York denk je uiteraard meteen aan wolkenkrabbers. In geen enkele andere stad van de Verenigde Staten is de torendichtheid zo groot. Er zijn meer dan 200 gebouwen die hoger zijn dan 150 meter (en dan te bedenken dat het hoogste gebouw van Nederland 164 meter is). De vele wolkenkrabbers bepalen en domineren de skyline van The Big Apple.

De meeste gebouwen zijn echter kantoren, appartementencomplexen of hotels en niet openbaar toegankelijk. Er zijn echter ook torens waar je wel de lift kunt nemen naar de bovenste verdieping, na het kopen van een kaartje of door het drinken van een drankje. Hier hebben we zes wolkenkrabbers in New York op een rij gezet die je kunt bezoeken.

Bespaar geld voor de populairste bezienswaardigheden van New York!
Bestel hier de New York Pass voor meer dan 100 attracties en tours

One World Trade Center

De Twin Towers waren altijd de hoogste torens van New York, totdat de dramatische terreuraanslagen in 2001 het World Trade Center met de grond gelijkmaakte. Op dezelfde plek waar in Manhattan een groot gat werd geslagen, is dertien jaar later het One World Trade Center herrezen. Deze toren van glas en staal, die eerder bekendstond als de Freedom Tower, is met zijn 541 meter de hoogste toren van New York en van het gehele Amerikaanse continent.

One World Trade Center in New York

De wolkenkrabber staat wederom symbool voor het moderne, eigentijdse en wereldomvattende New York. Een van de vijf liften brengt je binnen 60 seconden naar het One World Observatory op de 100e, 101e en 102e verdieping. Daar kun je niet alleen van het uitzicht genieten, maar ook terecht in een bar, een café, een restaurant en een theater. Adres: 285 Fulton St, New York, NY 10007, Verenigde Staten. Website: www.oneworldobservatory.com

Wil je een bezoek brengen aan het One World Observatory?
Boek hier je ticket zonder wachtrij voor het One World Observatory

Empire State Building

Het Empire State Building is onze favoriete wolkenkrabber van New York, vanwege zijn beige zandkleur en stijlvolle potloodvorm. Het was jarenlang het hoogste gebouw in New York, tot de bouw van de Twin Towers van het World Trade Center. Na de verwoestende terreuraanslagen in 2001 kreeg het Empire State Building de titel terug, totdat het One World Trade Center in 2012 weer met de hoogste eer is gaan strijken.

New York wolkenkrabbers Empire State Building

De bouw van de 381 meter hoge toren begon al in 1930. In 1933 had de wolkenkrabber zijn faam al definitief gevestigd door de avonturenfilm King Kong uit 1933, waarbij een gigantische gorilla naar boven klimt. Als bezoeker kun je helemaal naar de bovenste 102e verdieping, waar je op een heldere dag liefst 130 kilometer ver kunt kijken. Op de 86e etage bevindt zich het observatiedek, waar je ook naar buiten kunt. Het Empire State Building is een van de populairste attracties van New York, dus het is raadzaam van tevoren online kaartjes te kopen. Adres: 20 W 34th St, New York, NY 10001, Verenigde Staten. Website: www.esbnyc.com

Wil je een bezoek brengen aan het Empire State Building?
Boek hier je ticket zonder wachtrij voor het Empire State Building

Rockefeller Center

Een van de bekendste Art Deco gebouwen in New York is het Rockefeller Center. Het is een complex van negentien gebouwen midden in Manhattan. Vooral het ‘GE Building’, een wolkenkrabber van 70 verdiepingen, springt in het oog. Bovenop is een observatieplatform – Top of the Rock – waar je een mooi uitzicht hebt op de concurrent, het Empire State Building.

New York wolkenkrabbers Rockefeller Center

Elk jaar in november wordt voor de toren een ijsbaan geopend en worden de lichtjes van een gigantische kerstboom ontstoken, een evenement dat rechtstreeks te zien is op de Amerikaanse televisie. Het complex is in 1939 gebouwd door de steenrijke ondernemer John D. Rockefeller en was het decor van talloze films en televisieseries. Ook worden er nog steeds talloze tv-shows opgenomen, zoals Saturday Night Live. Adres: Rockefeller Plaza, 30, New York, 10112, Verenigde Staten. Website: www.topoftherocknyc.com

Wil je een bezoek brengen aan het Rockefeller Center?
Boek hier je ticket zonder wachtrij voor Top of the Rock

The Edge at Hudson Yards

The Edge is het spectaculaire uitkijkpunt van Hudson Yards, een nieuwe wolkenkrabber van 103 verdiepingen die in 2019 is gebouwd. Hier kun je de skyline van New York bewonderen vanaf een driehoekig openluchtdek dat op de 100e verdieping aan de wolkenkrabber hangt. Dit is hiermee het hoogste buitenterras van het westelijk halfrond. Het lijkt een beetje alsof je in de lucht zweeft. Handig is het als je niet teveel last hebt van hoogtevrees, want er is ook een glazen vloer waardoor je liefst 336 meter naar beneden kunt turen.

The Edge in New York

Bijna letterlijk een duizelingwekkende ervaring, maar vergeet niet te genieten van de stad die je aan je voeten ligt! Je kunt je zenuwen tot bedaren brengen met een glas champagne of een cocktail bij de champagnebar. Mocht je echter nog een adrenalinetekort hebben, dan kun je de wolkenkrabber aan de buitenkant verkennen. Je beklimt een trap van 45 graden en leunt hangend aan tuigje over de bovenste rand van de toren, terwijl je de straten 365 meter lager ziet liggen. Je bent dan hoger dan wie dan ook in New York – buiten althans. Je vindt The Edge aan de westelijke rand van Manhattan. Een lift brengt je in 52 seconden naar de 100e verdieping. Adres: 30 Hudson Yards, New York, NY 10001, Verenigde Staten. Website: www.edgenyc.com

Wil je een bezoek brengen aan The Edge at Hudson Yards?
Boek hier je ticket zonder wachtrij voor The Edge

The View, New York Marriott Marquis

In de buurt van Times Square vind je het Marriott Marquis Hotel. Het is even zoeken tussen de vele billboards, maar als je de ingang gevonden hebt kun je de lift nemen naar het enige ronddraaiende restaurant van New York. Het bevindt zich op de bovenste en 48e verdieping, waarbij je vooral ‘s avonds een geweldig zicht hebt op de vele lichtjes in de stad. Eten en ronddraaien is meestal niet zo’n goede combinatie, maar het restaurant draait mooi en traag rond, en maakt een draai van 360 graden in een uur.

Marriott The View in New York

Je kunt Manhattan vanuit alle hoeken bekijken – noord, zuid, west en oost – terwijl je crab cakes of gegrilde zalm naar binnen werkt. Het restaurant met zijn elegante met linnen bedekte tafels heeft een eigentijds Amerikaans menu. Je kunt er ook brunchen op zondag en er is een lage verlichte lounge waar je al nippend aan cocktail zicht hebt op de ramen van de wolkenkrabbers aan de overkant. Een plek aan het raam is het beste, dat spreekt voor zich. Adres: 1535 Broadway, New York, NY 10036, Verenigde Staten. Website: www.theviewnyc.com

Bar 54, Hyatt Times Square

Blijf je liever op dezelfde plek, dan ben je op een steenworp afstand aan het goede adres in Bar 54 van het Hyatt Times Square Hotel. Hier kun je een drankje bestellen op – je raadt het al – de 54e verdieping. Je kunt hier ook buiten zitten, waarmee Bar 54 de hoogste rooftop bar is van New York.

Bar 54 in New York

De meubels zitten wat oncomfortabel, zoals het hoort bij het loungen, maar het uitzicht is spectaculair. In de verte zie je collega wolkenkrabbers als het One World Trade Center en het Chrysler Building. Kom je bij zonsondergang, dan zie je de zon ondergaan achter de Hudson rivier. Het dakterras is zo hoog, dat je amper het verkeer en de straatgeluiden hoort van beneden. De drankjes en cocktails zijn prijzig, maar wat kun je anders verwachten van in zo’n setting? In de avond draaien er regelmatig dj’s. Adres: 135 W 45th St, New York, NY 10036, Verenigde Staten. Website: www.hyatt.com

Voor het laatst bijgewerkt op 4 november 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van wolkenkrabbers in New York, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; NYCGO/Julienne Schaer; depositphotos.com/toucanet; NYCGO/Will Steacy; The Edge/Related-Oxford; Marriott; Hyatt.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam