30 uur dansen op de filmset van Star Wars in Tunesië

Amsterdam, 4 juli 2019Tunesië staat weer enige tijd op de toeristische radar, nu de onrust over de bloedige aanslagen in 2015 wat is weggeëbd. Tijd dus om je dansschoenen aan te trekken en te partyen! Dat kan dit najaar op een unieke locatie: de voormalige filmset van Star Wars midden in de Tunesische woestijn.

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 kun je hier uit je dak gaan op Les Dunes Electronique 2019, een festival waar verschillende dj’s 30 uur lang non-stop elektronische muziek draaien. Het vindt plaats in het Ong el-Jemel, een stoffig woestijndorp in het zuiden van Tunesië. Trouwe Star Wars-fans zullen dit herkennen als Mos Espa, de plek op de afgelegen planeet Tatooine waar Luke Skywalker opgroeide. Zowel voor de Star Wars-films The Phantom Menace (Episode I) en Attack of the Clones (Episode II) zijn hier scènes gefilmd.

Na de opnames van de Star Wars-films begin deze eeuw zijn de filmsets in Ong el-Jemel grotendeels verlaten en achtergelaten zoals ze werden gebruikt. Alleen toeristen bezoeken af en toe de filmset in de snikhete woestijn die langzaamaan door zand wordt bedolven. Met het muziekfestival wordt de beroemde woestijnlocatie weer nieuw leven in geblazen. Met de glooiende zandduinen en traditionele Tunesische huizen met koepels zijn er weinig andere festivals die aan zo’n bijzonder achtergronddecor kunnen tippen.

De Franse organisatoren hebben Les Dunes Electronique al twee keer eerder georganiseerd in Tunesië, maar de laatste keer was alweer drie jaar geleden. Op de twee podia staan dj’s als Behrouz, Shamann, Lee Burridge, Sam Shure en Stimming. Kaartjes kosten € 53 per stuk. De festivallocatie ligt vlakbij de oasesteden Nafta en Tozeur, waar je met de trein naartoe kunt reizen. Kijk voor meer informatie en tickets op de website: www.dunes-electroniques.com

Echte Star Wars-fans overnachten natuurlijk in het Sidi Driss Hotel in het Tunesische dorp Matmatat, ten oosten van het festival. Dit is een holwoning die eeuwen geleden door Berbers uit de grotten is gehouwen. Hier vonden de opnames plaats van A New Hope (Episode IV), toen dit het huis was van de Lars-familie. Tegenwoordig kun je hier in je eigen privégrot slapen en de attributen bewonderen die van de originele filmset zijn overgebleven.

Foto's © depositphotos.com/lakiluciano; Les Dunes Electronique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!