Bezienswaardigheden in Tunesië

Amfitheater van El Djem

Het amfitheater van El Djem is zo goed bewaard gebleven, dat je bijna zo denken dat de gladiatoren elk moment tussen de poorten kunnen verschijnen. Dit is het derde grootste amfitheater in de wereld, na het Colosseum in Rome en het amfitheater in de Italiaanse stad Capua. Lees hier meer over het amfitheater van El Djem

Sidi Bou Said

Het op een steile klif gelegen Sidi Bou Said is een van de meest pittoreske dorpjes in Tunesië, met fotogenieke witte gebouwen tegen de achtergrond van een blauwe Middellandse Zee. Met de witgekalkte steegjes, smeedijzeren kozijnen en kleurrijke blauwe deuren heeft het schilderachtige kustplaatsje al decennialang een grote aantrekkingskracht onder schrijvers en kunstenaars. Zo hebben de Duits-Zwitserse kunstenaar Paul Klee en de Franse schrijver André Gide inspiratie opgedaan in het dorp. Sidi Bou Said kan in het hoogseizoen best druk zijn met toeristen, maar het is een heerlijke plek om er een paar uur door de rustige, autovrije straatjes te wandelen en van een cappuccino te genieten in het koffiehuis Café des Nattes. Het is ook van de beste plekken in Tunesië om keramiek en aardewerk te scoren, er zijn souvenirwinkels genoeg. Sidi Bou Said ligt ten oosten van Tunis en is eigenlijk een chique buitenwijk van de hoofdstad. Je kunt het plaatsje makkelijk bereiken met de trein vanuit station Tunis Marine. De treinrit duurt ongeveer 40 minuten.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden in Tunesië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam