Bezienswaardigheden in Tunesië

Amfitheater van El Djem

Het amfitheater van El Djem is zo goed bewaard gebleven, dat je bijna zo denken dat de gladiatoren elk moment tussen de poorten kunnen verschijnen. Dit is het derde grootste amfitheater in de wereld, na het Colosseum in Rome en het amfitheater in de Italiaanse stad Capua. Lees hier meer over het amfitheater van El Djem

Sidi Bou Said

Het op een steile klif gelegen Sidi Bou Said is een van de meest pittoreske dorpjes in Tunesië, met fotogenieke witte gebouwen tegen de achtergrond van een blauwe Middellandse Zee. Met de witgekalkte steegjes, smeedijzeren kozijnen en kleurrijke blauwe deuren heeft het schilderachtige kustplaatsje al decennialang een grote aantrekkingskracht onder schrijvers en kunstenaars.

Tunesië Sidi Bou Said

Zo hebben de Duits-Zwitserse kunstenaar Paul Klee en de Franse schrijver André Gide inspiratie opgedaan in het dorp. Sidi Bou Said kan in het hoogseizoen best druk zijn met toeristen, maar het is een heerlijke plek om er een paar uur door de rustige, autovrije straatjes te wandelen en van een cappuccino te genieten in het koffiehuis Café des Nattes.

Tunesië Sidi Bou Said café

Het is ook van de beste plekken in Tunesië om keramiek en aardewerk te scoren, er zijn souvenirwinkels genoeg. Sidi Bou Said ligt ten oosten van Tunis en is eigenlijk een chique buitenwijk van de hoofdstad. Je kunt het plaatsje makkelijk bereiken met de trein vanuit station Tunis Marine. De treinrit duurt ongeveer 40 minuten.

Tunis

De hoofdstad Tunis is een van de oudste steden in de Arabische wereld, een relaxte stad met verbluffende oude architectuur en een exotische uitstraling. De Tunesische hoofdstad heeft een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat, want de vermaarde havenstad Carthago stond eigenlijk aan de basis van deze nederzetting. Verwacht dus veel culturele schatten in deze bruisende stad met meer dan 1 miljoen inwoners aan de Middellandse Zee.

Tunesië Tunis

Je kunt er verdwalen in het doolhof van smalle straatjes in de medina, met een notering op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Deze oude stadswijk floreerde al tussen de 12e en 16e eeuw en ruim 700 paleizen, moskeeën, mausolea, islamitische scholen, fonteinen en andere monumenten getuigen van dit opmerkelijke verleden. Breng een bezoek aan het Bardo Museum, het eerste museum van Afrika met ‘s werelds grootste collectie Romeinse mozaïeken.

Tunesië Tunis bezienswaardigheden

Bekijk de imposante Zitouna-moskee, één van de oudste moskeeën ter wereld. Maar Tunis heeft ook een moderne kant in de ‘Franse wijk’ Ville Nouvelle, met luxe belle epoque-architectuur, modieuze boetiekjes en restaurants waar je een glas wijn kunt drinken. ► Lees hier meer over bezienswaardigheden in Tunis

Voor het laatst bijgewerkt op 6 juli 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste bezienswaardigheden in Tunesië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam