Tips voor een vakantie in Tunesië

Een vakantie in Tunesië beleef je in het noordelijkste land van Afrika, een tolerant moslimland aan de Middellandse Zee met een spectaculaire kustlijn en voeten die wegzakken in de eindeloze uitgestrektheid van de Sahara. Veel mensen denken aan Tunesië vooral aan een strandbestemming met roodverbrande toeristen die een pakketreis hebben geboekt, luxueuze resorts aan de stranden, opdringerige souvenirverkopers en ontzettend veel kamelen. Voor een deel is dit waar, maar Tunesië is veel meer dan dit.

Natuurlijk zijn er veel kamelen, maar een vakantie is niet compleet zonder een kennismaking met de kleuren van de glooiende woestijn en een bezoek aan prachtige oases, pittoreske Arabische medina’s en een van de vele historische overblijfselen. De Romeinen waren lange tijd heer en meester in Tunesië, een tijd die herleeft als je ronddwaalt in het immense amfitheater van El Djem. Nog ouder is Carthago, waar een ruïnecomplex nu herinnert aan de macht die de havenstad ooit moeten hebben gehad. Tunesië heeft liefst acht bezienswaardigheden die een plekje hebben veroverd op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Door terreuraanslagen in 2015 heeft het toerisme naar Tunesië een flinke knauw gekregen, maar sindsdien is er in de bakermat van de Arabische Lente niets meer gebeurd en kreeg de veiligheid een hogere prioriteit. Geef een vakantie in Tunesië weer een kans, waarbij je een verblijf in moderne resorts kunt afwisselen met kleine kustdorpen waar vissers de vangst van de dag uitstallen op de met bougainville versierde geplaveide straatjes. Je zult dan locals tegenkomen die je geen ongewenste souvenirs of kameeltrips willen aansmeren, maar wier enige doel het is om bezoekers te verrijken met de smaak van het pure Tunesië.

Last minute reizen Tunesië

Last minute vakantie TunesiëWil je graag een vakantie naar Tunesië boeken voor een zo voordelig mogelijke prijs? Bekijk dan eens het aanbod aan last minute reizen naar Tunesië en bespaar zo op de kosten voor je reis. Bekijk voor je daadwerkelijk gaat boeken wel goed of er niet nog extra kosten bijkomen en denk ook aan andere zaken als de geldigheidsduur van je paspoort en dergelijke. Zie je niets over het hoofd en bespaar je alsnog flink op je reis, boek dan meteen en reis voor je het weet af naar een van de meest heerlijke vakantiebestemmingen!

Tunesië in een notendop

– Oppervlakte: 164.000 vierkante kilometer (4 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 11.134.588 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 68 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Tunis;
– Taal: Arabisch, Frans;
– Munteenheid: Dinar (TND);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.700 (2016).

Informatie over visum Tunesië

Staatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Tunesië. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij het verlaten van het land nog minstens 6 maanden geldig is. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in Tunesië verblijven.

Bij aankomst per boot of vliegtuig moet een registratieformulier worden ingevuld, dat moet worden ingeleverd bij de paspoortcontrole. Een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning is aan te vragen bij de Ambassade van Tunesië in Den Haag.

Vervoer in Tunesië

Voor reizen in Tunesië kun je gemakkelijk de bus nemen. Het is goedkoop en de lange afstandsbussen zijn redelijk comfortabel. Tunesië heeft ook enkele spoorlijnen waarover je met de trein van noord naar zuid kunt reizen. Naar eilanden varen veerdiensten. Lees hier meer over vervoer in Tunesië

Communicatie in Tunesië

Internationaal toegangsnummer: +216.
Alarmnummer ambulance: 190.
Alarmnummer politie: 197.
Alarmnummer brandweer: 198.
Informatienummer: 1210 (personen), 1200 (bedrijven).
Internationale operator: 17.

Tijdsverschil met Tunesië

Tijdens onze winter is er geen tijdsverschil tussen Tunesië en Nederland. Tijdens de zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Tunesië 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Tunesië

De elektriciteit in Tunesië is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juni 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Tunesië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/zhuzhu.

SRC reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam