Reizen en vakantie in Tunesië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 164.000 vierkante kilometer (4 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 10.937.521  (2014);
– Bevolkingsdichtheid: 67 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Tunis;
– Taal: Arabisch, Frans;
– Munteenheid: Dinar (TND);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.400 (2014).

Last minute reizen Tunesië

Last minute vakantie TunesiëWil je graag een vakantie naar Tunesië boeken voor een zo voordelig mogelijke prijs? Bekijk dan eens het aanbod aan last minute reizen naar Tunesië en bespaar zo op de kosten voor je reis. Bekijk voor je daadwerkelijk gaat boeken wel goed of er niet nog extra kosten bijkomen en denk ook aan andere zaken als de geldigheidsduur van je paspoort en dergelijke. Zie je niets over het hoofd en bespaar je alsnog flink op je reis, boek dan meteen en reis voor je het weet af naar een van de meest heerlijke vakantiebestemmingen!

Informatie over visum Tunesië

Staatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Tunesië. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij het verlaten van het land nog minstens 6 maanden geldig is. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in Tunesië verblijven.

Bij aankomst per boot of vliegtuig moet een registratieformulier worden ingevuld, dat moet worden ingeleverd bij de paspoortcontrole. Een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning is aan te vragen bij de Ambassade van Tunesië in Den Haag.

Communicatie in Tunesië

Internationaal toegangsnummer: +216.
Alarmnummer ambulance: 190.
Alarmnummer politie: 197.
Alarmnummer brandweer: 198.
Informatienummer: 1210 (personen), 1200 (bedrijven).
Internationale operator: 17.

Tijdsverschil met Tunesië

Tijdens onze winter is er geen tijdsverschil tussen Tunesië en Nederland. Tijdens de zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Tunesië 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Tunesië

De elektriciteit in Tunesië is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Foto © depositphotos.com/zhuzhu.
Share Button