Hongkong krijgt een Monopoly-pretpark

Amsterdam, 23 januari 2019 – Wie is er niet groot geworden met de Brink, de Barteljorisstraat en het Hofplein? Wie is er niet chagrijnig geworden omdat een fanatieke medespeler alle dure straten in bezit had? Spelletjesfanaten kunnen hun hart ophalen, want in het najaar opent in Hongkong het eerste Monopoly-pretpark ter wereld.

In Monopoly Dreams kun je het populaire bordspel herbeleven, maar dan op ware grootte. Op een oppervlakte van 2000 vierkante meter worden alle onderdelen ‘tot leven gebracht’ met behulp van hologrammen, interactieve 4D-technologie en augmented reality, een techniek waarbij een computer beelden van de echte wereld nabootst. Je kunt bijvoorbeeld in de gevangenis belanden, met een autootje over de straten scheuren, kanskaarten pakken, straten verhandelen en (zogenaamd) heel veel geld verdienen. Ook andere vertrouwde elementen, zoals de bank, het station en de waterleiding, ontbreken niet.

Uiteraard komt er ook een souvenirwinkel en een restaurant dat volledig aan Monopoly is gewijd. ,,In Monopoly Dreams kan iedereen zijn geluk beproeven en zijn dromen realiseren”, zeggen de initiatiefnemers in een persbericht. Of je verlaat het pretpark omdat je alles hebt verloren…. De opening van Monopoly Dreams staat gepland voor het derde kwartaal van 2019. Later dit jaar wordt bekend hoe de attracties er precies uit zullen zien. Het themapark komt komt bij The Peak, een heuvel aan de westelijke helft van Hong Kong Island. Er wordt gerekend op minimaal 700.000 bezoekers per jaar.

De eerste editie van Monopoly verscheen in 1935 en sindsdien is het uitgegroeid tot een van de populairste bordspellen ter wereld, dat door meer dan 1 miljard mensen wordt gespeeld. De afgelopen 84 jaar zijn er meer dan 300 miljoen spellen verkocht, in 114 landen en in 47 talen. In Nederland is er zelfs een Friese editie. Voor de opening van Monopoly Dreams in Hongkong kun je de website in de gaten houden: www.monopolydreams.com

Foto's © Monopoly Dreams, Hongkong, China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!