Reizen naar China

Reizen met het vliegtuig naar China

China is een enorm groot land, dus het vliegtuig is een gangbare manier om naar en in het land te reizen. China telt daarom ook meer dan 200 luchthavens en het vliegverkeer ontwikkelt zich razendsnel, waardoor er nog tientallen nieuwe vliegvelden bijkomen de komende jaren. Vanuit de hele wereld, en met name vanuit landen in Azië en Europa, kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar China reizen.

Vliegen naar Peking (Beijing)

Vliegen naar PekingVanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen naar Peking (Beijing), de hoofdstad van China. KLM en China Southern Airlines vliegen meerdere keren per week van Amsterdam Schiphol naar Peking. De vliegduur is 9 uur en 15 minuten.

Je kunt vaak goedkoper vliegen door een overstap. Een goedkoop vliegticket is te krijgen bij Ukraine International Airways, waarbij je een tussenstop maakt in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Ook kun je overstappen in München of Frankfurt en vliegen met Lufthansa en Air China. Vanuit de Russische hoofdstad Moskou vliegen dagelijks meerdere luchtvaartmaatschappijen naar Peking (vliegtijd 7½ uur).

De luchthaven heet Beijing Capital International Airport (PEK) en ligt ongeveer 32 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad. Qua aantallen passagiers is het een van de drukste vliegvelden ter wereld. Door de enorme groei van het aantal passagiers en de beperkte capaciteit wordt er gebouwd aan een nieuwe luchthaven: Beijing Daxing International Airport, ongeveer 46 kilometer ten zuiden van Peking. In oktober 2018 zou het nieuwe vliegveld gereed moeten zijn voor gebruik.

Beijing Capital International Airport is de thuisbasis van Air China, de nationale luchtvaartmaatschappij in het land die wereldwijd naar meer dan 120 bestemmingen vliegt. De luchthaven bestaat uit drie terminals en is qua afmeting het zesde grootste gebouw ter wereld. Tussen de terminals rijden regelmatig shuttlebussen. Tussen Terminal 1 en Terminal 2 is een overdekte wandelpromenade. Terminal 1 wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. Terminal 2 en 3 worden zowel gebruikt voor binnenlandse vluchten als internationale vluchten.

De luchthaven beschikt in alle terminals over banken, geldwisselkantoren en geldautomaten. Er is een grote keuze een gelegenheden om te eten en te drinken, waaronder theehuizen, fastfood tenten, bars, Chinese en westerse restaurants en ijssalons. Er is een medische kliniek die 24 uur per dag open is. Er zijn verder bagagedepots, massagecentra en ruimtes die je per uur kunt afhuren om uit te rusten. Website: www.bcia.com.cn

Vervoer van de luchthaven naar Peking

Metro

De metro is de snelste en gemakkelijkste manier om van de luchthaven in het centrum van Peking te komen. De Airport Express Line van de Beijing Subway rijdt vanaf Terminal 2 en Terminal 3 rechtstreeks naar metrostations Dongzhimen en Sanyuanqiao het stadscentrum. De metro’s rijden van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en de rit duurt ongeveer 20 minuten.

Bus

Vanaf de luchthaven rijden bussen naar verschillende wijken en plekken in Peking, waaronder het Beijing Railway Station (buslijn 3). Er zijn zo’n 16 buslijnen. Voor een compleet overzicht kun je kijken op de website van het vliegveld.

Taxi

Kom je voor de eerste keer in de Chinese hoofdstad, dan is een taxi de meest comfortabele manier om bij je hotel te komen. Buiten bij de aankomsthal vind je taxistandplaatsen. Officiële taxi’s hebben een meter en een bordje ‘TAXI’ op het dak. Een taxirit naar het centrum van Peking  duurt 45 tot 60 minuten, afhankelijk van de drukte in het verkeer. Het is aan te raden je adres in Chinese karakters aan de taxichauffeur te kunnen laten zien, aangezien veel chauffeurs geen Engels spreken.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 november 2015.

Foto depositphotos.com/teamtime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam