China krijgt een hotel onder de grond (van 18 verdiepingen)

Amsterdam, 26 september 2018 – Ben je gehecht aan een hotelkamer met een grandioos uitzicht over de wijde omgeving? Dan is een overnachting in dit nieuwe hotel misschien niet zo’n goed idee. In China opent in oktober het Intercontinental Shanghai Wonderland de deuren. Het is een flink hotel met 18 verdiepingen, maar dan onder de grond.

Het eerste ‘ondergrondse hotel’ ter wereld is gebouwd in een enorme verlaten steengroeve in Songjiang, ongeveer 40 kilometer buiten Shanghai. Het uitzicht uit de hotelkamers is gelukkig niet beperkt tot een rotswand van afgebikte steen en gruis. Voor de bouw van het hotel is alleen de zijkant van de groeve gebruikt, waardoor je vanuit je kamer nog steeds een panoramisch uitzicht hebt op die enorme kuil waar ooit ruwe stenen uit werden gehaald.

Het hotel keldert ruim 91 meter omlaag naar de bodem van de groeve, waar een zwembad is gebouwd en een meer is aangelegd. (Ter vergelijking: de Westertoren in Amsterdam is 85 meter hoog). De onderste twee verdiepingen bevinden zich overigens écht onder de grond, maar je hebt daar wel een restaurant en kamers met uitzicht op een onderwateraquarium.

In het midden van het hotel is een waterval gebouwd, met water dat zo het zwembad in klettert. De bovenste verdieping is niveau 0 (vergeet dat niet als je op het liftknopje drukt). Het dak is bedekt met gras en gaat zo helemaal op in de omringende omgeving. Een team van meer dan 5000 architecten, ingenieurs, ontwerpers en bouwvakkers heeft meer dan 10 jaar gewerkt aan de voltooiing van het hotel.

Zo zag de steengroeve er uit voor de bouw van het hotel!

Shanghai krijgt er hiermee een indrukwekkend architectonisch bouwwerk bij, wat eindelijk iets anders is dan die wolkenkrabbers waarmee deze Chinese miljoenenstad al is bezaaid. Het hotel heeft 337 kamers en suites, maar verwacht niet dat het goedkoop zal zijn. De kamerprijzen zijn nog niet beschikbaar, maar gasten staat wel de ervaring te wachten van een luxe 5-sterrenhotel. Voor boekingen in het ondergrondse hotel kun je terecht op de website van het Intercontinental Shanghai Wonderland: www.ihg.com

Foto's © InterContinental Hotel Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!