Sidderen op deze nieuwe attractie in China

Amsterdam, 10 november 2019 – Wie zijn adrenaline wil laten stijgen en zijn hart sneller wil laten kloppen, moet afreizen naar China. In het land is een nieuwe angstaanjagende loopbrug geopend langs een steile rotswand, waarbij je op zo’n 259 meter hoogte boven een ravijn balanceert. Je hebt ook niet veel ruimte om te lopen, want de loopbrug is slechts 50 centimeter breed.

De stalen halvemaanvormige hangbrug maakt deel uit van een 900 meter lange rotsklimroute in het populaire Yandang-gebergte, aan de oostkust van China (ten zuiden van Shanghai). De loopbrug steekt zo’n 8 meter uit en is eind oktober geopend, zo melden verschillende media.

Het is sidderen geblazen voor waaghalzen die geen last hebben van hoogtevrees, maar je hebt geen zware klimuitrusting nodig. Je kunt je aan één kant vasthouden aan een reling en je zit eraan vast met een tuigje. Je kunt halverwege gaan zitten om te chillen en van het geweldige uitzicht te genieten. Er is een veiligheidssysteem geïnstalleerd voor het geval er iets misgaat. Chinese ingenieurs hebben de loopbrug in slechts twee weken gebouwd (wat wel weer een beetje te denken geeft…).

China wil zich steeds meer onderscheiden met dit soort extreme attracties. De afgelopen jaren zijn ongeveer 70 spectaculaire loop- en hangbruggen opgehangen in schilderachtige delen van het land, soms honderden meters boven de grond. Het land is ook de thuisbasis van ‘s werelds meest beruchte loopbrug langs de kliffen van de Huashan-berg. Dit gevaarlijke wandelpad is slechts 11 centimeter breed.

Sluit in ieder geval een goede reisverzekering af als je Chinese loopbruggen en hangbruggen wilt trotseren. Tientallen loopbruggen met een glazen bodem zijn alweer gesloten vanwege de veiligheidsrisico’s (het glas begon te barsten).

Foto © depositphotos.com/liushengfilm; Yandang Mountain Via Ferrata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!