In 2021 kun je met de bus van Amsterdam naar Delhi

Koningaap - India

Bus van Amsterdam naar DelhiAmsterdam, 30 augustus 2020 – Zo’n buskaartje koop je niet elke dag… In Amsterdam stap je op de bus, en 70 dagen later sta je in het centrum van de Indiase hoofdstad Delhi. Als het een beetje meezit en het verdoemde coronavirus onder controle is, kun je in 2021 helemaal met de bus van Nederland naar India reizen.

Het is de langste busreis ter wereld, een route van 20.000 kilometer via 18 verschillende landen. De Britse hoofdstad Londen is het startpunt en Delhi is de eindhalte, maar je kunt tussendoor in- en uitstappen. Het is de allereerste hop-on, hop-off-busdienst tussen de twee metropolen, waarbij je volledig over land reist. Een reis per vliegtuig tussendoor is niet nodig, dus ideaal als je last hebt van vliegangst of vliegschaamte.

Bus Amsterdam naar Delhi langs Chinese Muur

Stevig zitvlees is wel vereist, want de bus kiest niet bepaald de snelste route. Je rijdt naar India via Rusland, de landen in Centraal-Azië, China, Laos, Thailand en Myanmar. Een behoorlijke omweg dus, maar je wilt natuurlijk ook wel wat zien als je met de bus de halve wereld rondreist. Zo kun je tussendoor uitstappen om te dwalen door steden als Praag en Moskou, een stukje over de Chinese Muur te wandelen en de pagodes in Myanmar te bewonderen.

Je skipt het de instabiele Midden-Oosten, want de snelste route vanuit Amsterdam loopt toch via gevaarlijke landen als Afghanistan en Pakistan. De bus vertrekt in mei 2021 vanuit Delhi en komt 70 dagen later in Londen, waarna de terugreis wordt ingezet. In de bus is ruimte voor 20 passagiers, dus je kunt zonder mondkapje ook een beetje afstand tot elkaar houden in verband met het coronavirus. Een buskaartje is niet goedkoop, met ongeveer € 16.800 voor een enkeltje.

Busreis Londen naar Delhi

De busreis is een initiatief van Adventures Overland, een reisorganisatie van twee enthousiaste Indiase ondernemers die al eerder expedities in verschillende delen van de wereld hebben georganiseerd. Eerder regelden ze roadtrips van India naar Londen, waarbij reizigers hun eigen auto meenamen. Met de busrit herleeft de nostalgische Hippie Trail uit de jaren ’50 en ’60, toen avontuurlijke jongeren met de bus van Europa over land naar India reisden.

Ondanks corona schijnt het al storm te lopen met de belangstelling voor deze ongelooflijk lange busreis. Kijk voor meer informatie op www.adventuresoverland.com of www.bustolondon.in

Foto's © Adventures Overland; depositphotos.com/paulprescott; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!