Koningaap - India

Reizen naar India

Reizen met het vliegtuig naar India

Vliegen naar Delhi

Vliegen naar DelhiVanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Delhi vliegen. KLM vliegt één keer per week van Amsterdam naar de hoofdstad van India. De vliegtijd is 8 uur. Je kunt ook vliegen met een overstap. Een goedkope vlucht krijg je bijvoorbeeld als je vliegt met de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot en een tussenstop maakt in Moskou. Lees meer over vliegen naar Delhi

 

Reizen met de trein naar India

Nepal – India

Er was de afgelopen jaren slechts één korte treinverbinding op een smalspoor tussen Nepal en India, van Janakpur naar Jaynagar in Bihar. Beide plaatsen liggen vlakbij de grens tussen de twee landen. De trein is in 2014 gestopt met rijden. Er zijn plannen van de spoorwegen in India om de verbinding nieuw leven in te blazen, met een nieuw en breder spoor.

Pakistan – India

Er rijdt al sinds de jaren zeventig een trein tussen Lahore in Pakistan en Delhi in India: de Samjhauta Express (ook wel Friendship Express genoemd). Deze internationale trein passeert de grens bij Wagah (Pakistan) en Attari (in de Indiase deelstaat Punjab). Attari is het treinstation in India dat het dichtst bij de Pakistaanse grens ligt. De spoorlijn is ongeveer 500 kilometer lang. De trein rijdt twee keer per week. De treinreis wordt om de beurt verzorgd door de spoorwegen van India en Pakistan, elk voor een periode van zes maanden.

Reizen met de boot naar India

Sri Lanka – India

Er was ooit een veerdienst van Sri Lanka naar India, maar door de burgeroorlog met de Tamils varen deze boten al sinds de jaren tachtig niet meer. De regering van Sri Lanka kondigde begin 2015 aan om een onderzoek te beginnen naar een nieuwe veerdienst met India. Het gaat om twee trajecten, tussen Talaimannar in het noorden van Sri Lanka en Rameswaram en tussen de hoofdstad Colombo en Tuticorin.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 december 2015.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam