Slapen in een écht paleis in Jaipur? Airbnb heeft zijn eerste koninklijke host

Amsterdam, 17 november 2019 – Vorsten, koningen en monarchen zitten meestal niet te wachten op pottenkijkers van buiten. Anders is dat met Zijne Hoogheid Maharadja Sawai Padmanabh Singh in India. Als eerste koninklijke host stelt hij zijn stadspaleis beschikbaar op Airbnb. Vanaf 23 november kan iedereen (met geld) even leven als een maharadja – hoe cool is dat?

Padmanabh Singh en zijn koninklijke familie bewonen al meer dan 300 jaar het oude City Palace in de ‘roze stad’ Jaipur, de hoofdstad van de staat Rajasthan. Door de eeuwen heen hebben allerlei hooggeëerde gasten hier mogen slapen, maar binnenkort mag ook het gewone ‘voetvolk’ een nachtje doorbrengen in het schitterende paleis.

Gasten verblijven in de luxueuze Gudliya Suite, gelegen in een van de privégedeelten van het historische stadspaleis dat tot nu toe alleen nog maar is gebruikt voor het koningshuis en hun speciale gasten. Je kunt hier genieten van een privélounge, keuken, luxe badkamer en een eigen binnenzwembad. Gasten worden in de watten gelegd door een privébutler en een gids die verschillende stadsexcursies organiseert.

City Palace in Jaipur werd in 1727 gebouwd door Maharadja Sawai Jai Singh II, die gezien wordt als de stichter van Jaipur. Het stadpaleis is een voorbeeld van de Rajput-architectuur uit de 18e eeuw, met architecturale invloeden uit latere periodes. Een roodgele façade en perfect gemaaide gazons leiden je naar rijkelijk versierde eetzalen, decadente kroonluchters, met goud bedekte muren, gegraveerde houtwerken en een museum dat toegewijd is aan de koninklijke verzameling van handgemaakte tapijten en kostbare manuscripten.

Maak kennis met het koninklijke leven in Jaipur

Tijdens dit verblijf leer je de ins en outs van het koninklijke leven. Als een echte moderne vorst is de host niemand minder dan de charmante, polo-spelende, 21-jarige Maharadja, Padmanabh Singh. In 2011 werd hij maharadja en nam hij het koninklijke stokje over van zijn grootvader in een land dat zijn voorouders bijna duizend jaar hebben geregeerd.

,,Ik vind het enorm leuk dat mijn familie en ik een partnerschap aangaan met Airbnb”, zegt de maharadja. ,,Hierdoor kunnen we de magie van het prachtige Rajasthan met reizigers van over de hele wereld kunnen delen. Mijn eigen reizen met Airbnb hebben ervoor gezorgd dat ik me altijd welkom voelde in nieuwe steden en nieuwe culturen, en ik ben blij dat ik de ervaring van typische Indiase gastvrijheid ook met anderen kan delen.”

Het paleis is nooit eerder beschikbaar geweest voor boekingen door gasten. De vorst houdt de opbrengsten overigens niet zelf, maar doneert die aan de Princess Diya Kumari Foundation. Dat is een lokale non-profit organisatie die zich wijdt aan het steunen van vrouwen en ambachtslieden op het platteland in en rondom Rajasthan.

Vanaf 23 november tot eind 2019 zal de Gudliya Suite, normaal geprijsd op € 7255 per nacht, beschikbaar zijn om op geselecteerde nachten te boeken tegen een speciale openingsprijs van € 907 per nacht. Vanaf 1 januari 2020 zal de suite weer beschikbaar zijn voor gasten tegen het gebruikelijke tarief van € 7255. Wil je weleens leven als een maharadja? Voor reserveringen kun je terecht op airbnb.com/CityPalaceJaipur

Foto's © Airbnb; Jaipur City Palace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!