Toeristen sinds 15 oktober weer welkom in India

Koningaap - India

Toeristen zijn weer welkom in IndiaAmsterdam, 15 oktober 2021 – Op vakantie naar India: het kan weer! Door het verdoemde coronavirus waren de grenzen anderhalf jaar lang potdicht, maar sinds 15 oktober verstrekt het land weer toeristenvisa voor internationale reizigers.

De eerste maand kun je alleen naar India in een groep reizen met een chartervlucht, zo maakte de Indiase regering bekend. Vanaf 15 november kun je ook weer met een reguliere lijnvlucht naar India reizen, dus als individuele toerist.

Iedereen is dan welkom, ongeacht de nationaliteit. De enige vereisten zijn dat je volledig bent gevaccineerd en dat je maximaal 72 uur voor vertrek een PCR-test laat afnemen.

In het land zelf gelden nog wel enkele maatregelen om corona te beteugelen, zoals een mondkapjesplicht in openbare ruimtes. Hopelijk worden ook deze maatregelen snel versoepeld en kun je je eindelijk weer onderdompelen in dit fascinerende land. Dwalen over kleurrijke markten, de mythische sfeer opsnuiven in hindoeïstische tempels of vorstelijk overnachten in een paleis van een maharadja – dat zijn dingen waar je naar uit kunt kijken!

Corona in India

Door de wereldwijde pandemie sloot India in maart 2020 acuut de grenzen voor buitenlandse toeristen. Het land heeft het qua Covid-19 zwaar te verduren gehad. Op het dieptepunt waren er meer dan 400.000 besmettingen per dag en werden ziekenhuizen overspoeld met patiënten, mede door de komst van de beruchte Delta-variant. Het aantal besmettingen is nu gedaald tot onder de 20.000 per dag.

India toeristen corona

In het gigantische land heeft tot nu toe ongeveer 70 procent van de volwassenen een eerste vaccin ontvangen. Waarschijnlijk is de hele volwassen bevolking in maart of april 2020 volledig ingeënt. In India wonen bijna 1,4 miljard mensen.

Het India wil het toerisme nu weer stimuleren. Sommige deelstaten, zoals Uttarakhand, geven gratis vouchers weg voor hotelovernachtingen of homestays. Wees wel nog even flexibel bij het boeken van een vakantie naar India. Coronaregels kunnen veranderen en Indiase deelstaten kunnen eigen regels opstellen. Check de actuele informatie op de website van de Indiase ambassade in Nederland: www.indianembassynetherlands.gov.in

Op vakantie naar India met flexibele annuleringsvoorwaarden?
Bekijk hier de reisorganisaties die reizen aanbieden naar India
Foto's © Dmitry Rukhlenko/Shutterstock.com; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!