Je kunt weer met de veerboot van Griekenland naar Cyprus

Veerboot van Griekenland naar CyprusAmsterdam, 23 mei 2022 – Zin in een roadtrip naar Cyprus? Binnenkort kun je weer helemaal met je eigen auto van Nederland naar Cyprus rijden! Vanaf 19 juni 2022 vaart er weer een rechtstreekse veerboot van Griekenland naar Cyprus. Deze oude veerdienst, die stopte in 2000, wordt na 22 jaar nieuw leven ingeblazen.

De ferry vertrekt vanuit Piraeus, de grootste havenstad van Griekenland, en komt aan in de Cypriotische badplaats Limassol. De overtocht naar het meest oostelijke eiland in de Middellandse Zee duurt ongeveer 30 uur. Aan boord is ruimte voor 400 passagiers en ruim 100 voertuigen. Overnachten kan in eersteklas hutten en tweedeklas hutten. De prijzen vallen op zich wel mee. Je betaalt iets meer dan € 110 per persoon voor een retourtje eerste klasse. In de tweede klasse betaal je ruim € 80 per persoon.

Veerboot Cyprus

Daarnaast kun je een ‘vliegtuigstoel’ reserveren voor € 76, wat qua prijs bijna niets scheelt met een bed in een hut. Op tijd reserveren dus! Voor het meenemen van je auto moet je meer dan € 200 bijbetalen (retourtje), maar dat kan nog altijd goedkoper zijn dan een vliegticket (zeker als je met meerdere personen reist). De ferry beschikt over een restaurant, een cafetaria en een kliniek voor eerste hulp onderweg.

Ferry alleen in de zomermaanden

Rederij Scandro Holding uit Cyprus zal de veerdienst exploiteren, en alleen in de zomermaanden. Er zijn vier overtochten in juni, acht in juli, zeven in augustus en drie in september. Op 16 september is de laatste overtocht dit jaar. Je kunt boeken via de website van Top Kinisis Travel, een tour operator die onderdeel is van de rederij: www.topkinisis.com

Door de hernieuwde veerdienst willen de regeringen van Griekenland en Cyprus zorgen voor betere maritieme verbindingen in de Middellandse Zee. Er wordt ook nagedacht over een nieuwe ferry naar een ander land vanuit Griekenland, maar daar is nog niets over bekend.

Veerboot ferry Cyprus

Trek wel flink wat tijd uit als je met je eigen auto naar Cyprus op vakantie wilt. Het is al zo’n 30 uur rijden (2869 kilometer) van Amsterdam naar de Griekse havenstad Piraeus, vlakbij Athene. Hier ben je drie tot vier dagen mee bezig. Daarna komt de overtocht van anderhalve dag. Je kunt er niettemin een leuke roadtrip van maken, via landen in de Balkan. Op de terugreis zou je vanuit Albanië de ferry kunnen nemen naar Italië en via de Alpen weer terug kunnen rijden naar Nederland. En denk erom: op Cyprus moet je links rijden!

Wil je op vakantie naar het zonnige Cyprus?
Bekijk hier de reisorganisaties die reizen aanbieden naar Cyprus
Foto's © Shutterstock.com; Scandro Holding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!