Duitsland heeft nu een langeafstandswandelroute voor bier

Duitsland bier langeafstandswandelrouteAmsterdam, 7 augustus 2022 – Na een flinke wandeling lekker bijkomen met een verfrissend biertje: in Duitsland hoef je er nu nóg minder moeite voor te doen. In het Beierse Woud tegen de grens van Tsjechië is de eerste langeafstandswandelroute voor bier gelanceerd. Je raadt het al: dit is de ultieme hike voor bierliefhebbers.

In acht etappes, met een totale lengte van 125 kilometer, kom je langs alle bierhoogtepunten van de regio. Je komt langs acht bierbrouwerijen, maar ook langs de mooiste biertuinen (Biergärten), biercafés, terrassen en plekken waar je lokale bierdelicatessen kunt proberen. Zo kun je biertjes proeven van ambachtelijke Beierse brouwers als Drachselried en Adambräu.

Wilde dieren en klimmen

Het grootste deel van de dag heb je overigens te maken met een ‘drooglegging’, want de verfrissing (of beloning, zoals je wilt) wacht aan het einde van een etappe. Dan kun je immers volledig losgaan zonder dat het bier je beenspieren lam legt. Maar de wandeling overdag is geen straf.

Je loopt immers aan de rand van het Beierse Woud, het eerste en oudste nationale park van Duitsland. Het is een gebied met bossen, rivieren, bergen en talloze wilde dieren, waaronder wolven, beren en lynxen. Tijdens de bierwandeling kun je onderweg regelmatig genieten van prachtige uitzichten over glinsterende meertjes en groene valleien.

Duitsland bier Beierse Woud

Maak het niet te bont de avond daarvoor, want je moet ook nog wat klimmen. Een van de etappes leidt je naar de Hochstein in het Beierse Woud op 1134 meter hoogte. Bovenop steekt een houten kruis uit het groen. De beloning voor de beklimming is de stilte – geen luidruchtige herberg met pilsener op de tap.

Zoek je voordelige accommodatie in het Beierse Woud?
Reserveer hier een hotel of pension in het Beierse Woud

Wandel 3 tot 7 uur per dag

De lengte van de dagelijkse wandelingen varieert tussen de 9 en 23 kilometer, waarvoor je elke dag 3 tot 7 uur moet uittrekken. De wandelroute begint en eindigt in het plaatsje Viechtach, maar je kunt ook in andere dorpen beginnen. Er zijn goede aansluitingen met bussen en treinen zodat wandelaars na een ‘smaaktest’ veilig thuis kunnen komen. Onderweg kun je overnachten in hotels of berghutten.

Duitsland bier wandelroute

De bierlangeafstandswandelroute is een initiatief van het VVV-kantoor van Arberland, een regio in het Beierse Woud. Op de website vind je gedetailleerde informatie over de etappes, inclusief GPS-gegevens, die je kunt downloaden: www.arberland-bayerischer-wald.de

Foto's © Shutterstock.com; Arberland Toerisme.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!