Meest duizelingwekkende achtbaan opent in Duitsland

Booking Duitsland

Duitsland duizelingwekkende achtbaanAmsterdam, 28 april 2024 – Als je een kick krijgt van spannende achtbanen, moet je de Voltron Nevera op je lijstje zetten. Deze achtbaan ging afgelopen week open in het Duitse attractiepark Europa-Park en is letterlijk de meest duizelingwekkende achtbaan ter wereld. Tijdens een ritje ga je namelijk zeven keer over de kop! Bij geen enkele andere achtbaan hang je zo vaak ondersteboven.

Alsof dat nog niet genoeg is, zal ook de lancering een stevige adrenalinestoot opleveren. Met 105 graden heeft de Voltron Nevera ook de steilste lancering ter wereld – voor je gevoel vrijwel recht omhoog dus. Verder staan je tijdens het duizelingwekkende ritje van 3 minuten vier versnellingen te wachten. Als je dan nog niet duizelig bent…

Voltron Nevera Duitsland

Er is twee jaar gebouwd aan de gloednieuwe achtbaan in Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland. Dit type achtbaan is nog in geen enkel ander park te beleven. Volgens Europa-Park kenmerkt de Voltron Nevera zich door ,,een totaalpakket aan storytelling, thematisering, innovatieve technieken en bijzondere achtbaan-elementen.”

Middelpunt van Kroatië

De Voltron Nevera is al de 14e achtbaan in Europa-Park en vormt het middelpunt van het nieuwe themagebied Kroatië, dat ook op 26 april open ging. In dit gebied slingert de achtbaan in volle vaart door een authentiek Kroatisch landschap met rotsen, eeuwenoude gevels en andere decoraties.

De achtbaan is toegankelijk voor bezoekers vanaf 8 jaar, met een minimale lengte van 1,30 meter. Zij worden onder andere vier keer gelanceerd (waaronder één keer verticaal en één keer achterwaarts) met een snelheid tot 90 kilometer per uur, gaan zeven keer over de kop en voelen zich gewichtloos op ruim 30 meter hoogte, gedurende ruim twee seconden.

Voltron Nevera achtbaan in Duitsland

Qua omgeving dompelt de achtbaan en het themagebied Kroatië je onder in de experimenten die wetenschapper en uitvinder Nikola Tesla begin vorige eeuw uitvoerde. Tesla werd geboren in het huidige Kroatië.

Teleportatiemachine

De achtbaan start zogenaamd in een waterkrachtcentrale die Tesla in het verhaal van Europa-Park gebruikt voor zijn experimenten. Een van zijn spannendste ideeën was een teleportatiemachine. Die zou mensen als pure energie heen en weer sturen tussen twee torens, door middel van een bliksemschicht. Bezoekers beleven dit als het ware tijdens een ritje in de Voltron Nevera.

Duitsland Voltron Nevera Europa-Park

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas, en heeft enorm veel te bieden. Hier zijn zeventien Europese landen in themagebieden tot in de kleinste details nagebouwd. Je vindt er meer dan 100 attracties en shows, waaronder veertien achtbanen. Europa-Park heeft ook een van de grootste waterparken van Europa (Waterwereld Rulantica) en zes themahotels.

Al acht keer is Europa-Park uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. In het zomerseizoen is het park dagelijks geopend van 09.00 tot minstens 18.00 uur. Vanaf Utrecht is het ongeveer 6 uur rijden naar het pretpark. Kijk voor meer informatie op de website: www.europapark.de

Foto's © Europa-Park.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!