In Ierland kun je nu de studio’s van Game of Thrones bezoeken

Echt Ierland

Game of Thrones studio tourAmsterdam, 6 februari 2022 – Ben je een fan van Game of Thrones? Boek dan snel een tripje naar Noord-Ierse plaatsje Banbridge! (Al moet je waarschijnlijk opzoeken waar dit precies ligt). Je kunt nu een kijkje achter de schermen nemen van deze succesvolle HBO-serie. Sinds 4 februari kun je een tour maken in de Linen Mill Studios, de originele opnamelocatie waar vele gedenkwaardige scènes van Game of Thrones zijn opgenomen.

De tour leidt je naar het hart van Westeros, het belangrijkste continent in de veelvuldig bekroonde fantasyserie. De fonkelnieuwe interactieve ervaring van maar liefst 34.000 vierkante meter biedt fans de mogelijkheid om een gigantisch aanbod aan originele sets, kostuums, rekwisieten en decorstukken te bekijken om helemaal op te gaan in de Zeven Koninkrijken.

Game of Thrones

Je stapt de iconische Great Hall in Winterfell binnen waar Jon Snow werd uitgeroepen tot koning van het noorden. Bekijk de imposante Dragonstone-troon van Daenerys Targaryen, duik in de fantastische props, wapens en visuele effecten van Game of Thrones en kom meer te weten over al het vakmanschap dat de serie op de tv-schermen tot leven wekte.

Game of Thrones lijkt levensecht

Tijdens de studiotour worden de nieuwste ontwerpen en technologie gebruikt om de wereld van Westeros op te roepen en de serie levensecht te verbeelden – van de King’s Landing, Winterfell, Dragonstone, de Wall en alle gebieden daarachter. De opnamestudio was jarenlang ontoegankelijk voor het publiek. Na acht seizoenen – van 2011 tot 2019 – vonden de makers de tijd rijp voor de eerste Game of Thrones Studio Tour. Via de website www.gameofthronesstudiotour.com kun je tickets boeken.

Game of Thrones tour

Het Noord-Ierse plaatsje Banbridge is makkelijk bereikbaar vanuit Belfast (een halfuur rijden) en de Ierse hoofdstad Dublin (anderhalf uur rijden). Je kunt dat meteen combineren met een vakantie in Noord-Ierland voor het échte Westeros. Buiten de studio’s vind je een prachtig landschap met kusten en bergen die te zien waren in sommige van de gedenkwaardigste scènes uit de serie.

Andere filmlocaties van Game of Thrones

Als echt idool van Games of Thrones kun je overigens ook op tientallen andere locaties terecht waar scènes van de film zijn opgenomen. De bekendste plek is Dubrovnik in Kroatië, waar de oude ommuurde stad het decor was voor de King’s Landing. Daarna kun je je reis vervolgen langs locaties als Schotland, Malta, IJsland, Spanje en Marokko.

Game of Thrones in Dubrovnik

Game of Thrones werd in 207 landen en regio’s uitgezonden en was goed voor recordbrekende kijkcijfers. Gedurende de acht seizoenen ontwikkelde de serie zich tot een van de grootste en meest legendarische uit de tv-geschiedenis. De fantasyserie blijft toegewijde fans aan zich binden en met een nieuwe serie, House of the Dragon. Die is in 2022 te zien op HBO en HBO Max.

Foto's © Warner Bros. Themed Entertainment; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!