Vanaf 19 juli mag je op vakantie naar Ierland

Echt Ierland

Ierland vakantie coronaAmsterdam, 30 mei 2021 – Wil je op vakantie naar Ierland? Vanaf 19 juli zijn toeristen uit de Europese Unie weer welkom, zo hebben de Ierse autoriteiten bekendgemaakt.

Je mag dan naar Ierland reizen als je gevaccineerd bent tegen corona, een negatieve PCR-test kan laten zien of eerder corona hebt gehad. Dat moet je kunnen bewijzen met het digitale vaccinatiepaspoort, dat waarschijnlijk tegen die tijd gereed is.

Ierland heeft als reisadvies pas geleden kleurcode ‘geel’ gekregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar er gelden nu nog beperkingen voor Nederlandse reizigers. Zo moet je bij aankomst verplicht 14 dagen in quarantaine, vanwege het hoge aantal besmettingen in ons land.

Vakantiegangers wacht een ‘warm Iers welkom’

Ierland opent net op tijd de grenzen voor het toerisme, want de eerste schoolvakanties in Nederland (in de noordelijke regio’s) beginnen al op 10 juli. Hopelijk is het verdoemde coronavirus komende zomer geen spelbreker meer. Ierland snakt ernaar weer toeristen te verwelkomen.

Ierland vakantie coronavaccin

,,De gezondheid en veiligheid van alle onze bezoekers is vanzelfsprekend onze prioriteit, maar we zullen ervoor zorgen dat onze gasten een warm Iers welkom en een geweldige vakantie-ervaring kunnen verwachten”, aldus het toeristenbureau. ,,Voor het eerst in maanden kijken we weer met optimisme naar de toekomst.  We weten uit ons onderzoek dat er een aanzienlijke vraag is van reizigers, om zo snel mogelijk naar Ierland te gaan. We weten echter ook, dat de concurrentie groot zal zijn.”

Zeker, elke bestemming in de wereld hoopt op toeristen na het beroerde coronajaar. Maar een vakantie aan Ierland is in ieder geval genieten, met indrukwekkende landschappen, adembenemende natuur, imposante rotspartijen en strakke meren. Van levendige steden als Dublin, Cork en Belfast tot lang gestrekte kustroutes.: Ierland heeft het!

Bekijk hier de beste aanbieders van een vakantie in Ierland:
► De meeste vakantiehuizen vind je bij Natuurhuisje.nl, Interhome en Booking.com
► Boek een voordelige fly & drive bij De Jong Intra of Echt Ierland
► Ontdek de natuur van Ierland met een fietsvakantie of wandelvakantie

Ierland vakantie coronavirus

Foto's © Tourism Ireland.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!