Met een coronavaccin kun je op vakantie naar IJsland

IJsland met Voigt Travel

IJsland coronavaccinAmsterdam, 31 januari 2021 – Met een coronavaccin kun je nu relaxed op vakantie naar IJsland. Als eerste Europese land heeft IJsland de reisbeperkingen versoepeld voor reizigers die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

Met een vaccinatiebewijs hoef je bij aankomst niet meer in quarantaine, melden de IJslandse autoriteiten op hun covid-website. Ook zijn de twee verplichte coronatesten in het land niet meer nodig. Dat betekent dat je meteen onbekommerd kunt genieten van het buitenaardse landschap met geisers, gletsjers en vulkanen.

IJsland coronavaccin vakantie

De reisbeperkingen vervallen vooralsnog alleen voor reizigers uit Europa. Het vaccinatiebewijs moet opgesteld zijn in het Engels, Frans, IJslands, Deens, Noors of Zweeds en uitgegeven zijn door een erkende instantie, zoals de GGD of de huisarts. Op het certificaat moet gedetailleerde informatie staan over het vaccin, zoals de fabrikant en het serienummer van de toegediende dosis. Voor vertrek is nog steeds een online registratie nodig via visit.covid.is.

Alleen – en hoe frustrerend is dat: de meeste mensen moeten nog héél lang wachten op hun vaccinatie! In het begin zullen alleen gevaccineerde senioren boven de 60 jaar tot de gelukkigen behoren die een onbezorgde vakantie kunnen boeken naar ‘het land van ijs en vuur’. Qua tempo gaat het vaccineren in Nederland nog steeds ontzettend langzaam. Uit de statistieken van Our World in Data blijkt dat Nederland in Europa nog onderaan bungelt.

IJsland coronavaccin reizen

Bovendien stokt de levering van nieuwe vaccins. De komende maanden zijn alleen nog ouderen, kwetsbaren en zorgpersoneel aan de beurt voor een vaccinatie, de massa tussen de 18 en 60 jaar volgt vanaf mei (of later). Toch zullen meer landen het voorbeeld van IJsland volgen, zo is de verwachting. Zo heeft Cyprus al gezegd dat mensen die een prik hebben gehad, vanaf 1 maart 2021 geen negatieve coronatest meer hoeven te tonen.

Ondertussen moeten de meeste van ons lijdzaam afwachten tot we weer kunnen reizen, en tandenknarsend toezien hoe actieve senioren en andere Europeanen om ons heen de koffers pakken.

Foto's © Iceland Tourist Board.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!