IJsland heeft een nieuwe coole spa: de Forest Lagoon

IJsland met Voigt Travel

Forest Lagoon in IJslandAmsterdam, 20 maart 2022 – IJsland heeft meer warmwaterbronnen dan je kunt tellen. Door alle onderaardse geothermische activiteit zijn er talloze plekken waar je kunt baden in betoverende warme lagunes. De Blue Lagoon is natuurlijk de bekendste, maar soms ontdekken de locals een nieuwe plek waar het warme blauwe water naar boven borrelt.

In april 2022 opent een nieuwe spa: de Forest Lagoon. Deze warmwaterbron in het noorden van IJsland is misschien wel meteen de hipste van het land. Ten eerste is de ligging van deze lagune al prachtig: midden in het bos tussen berken en pijnbomen. Badend in het water geniet je van het uitzicht op fjorden en de nabijgelegen stad Akureyri.

Bars en infinity pools

Maar het zijn vooral de voorzieningen die deze warmwaterbron zo aantrekkelijk maken. De Forest Lagoon is gigantisch groot, met een omvang van bijna 10.000 vierkante meter, twee infinity pools en twee barretjes in het water. Daarnaast zijn er twee kleinere natuurlijke buitenbaden, met koud water en extra warm water.

Forest Lagoon spa in IJsland

Ontspannen kan verder nog in een sauna, terwijl in de bistro lokale wijnen en bieren op de kaart staan. Een knapperend vuurtje met lokaal gekapte houtblokken in de open haard zorgt voor een extra perzikrode tint 🙂

De zwembaden van de spa worden verwarmd met natuurlijk geothermische water dat afkomstig is van een berg achter de boslagune, de Vaðlaheiði (probeer dat maar eens uit te spreken!). Bouwvakkers kwamen deze warmwaterbron in 2015 tegen toen ze een tunnel aan het boren waren.

Wat kost het?

Voor de aanleg van de Forest Lagoon zijn dezelfde architecten ingehuurd die de beroemde Blue Lagoon op hun naam hebben staan. Niet zo verwonderlijk dus dat IJsland er een geweldige luxe lagune bij heeft.

Forest Lagoon bistro in IJsland

De entreeprijs is best bescheiden, voor IJslandse begrippen althans. Per persoon betaal je 5800 kronen, oftewel zo’n € 40. Toegang voor twee personen met twee drankjes bedraagt 13.900 kronen, omgerekend € 97.

Maximaal 200 gasten kunnen zich onderdompelen in het warme genezende water van de Forest Lagoon. De boslagune ligt op een paar minuten rijden van Akureyri, de ‘hoofdstad van noordelijk IJsland’. Vanaf de IJslandse hoofdstad Reykjavik is het 45 minuten vliegen (of 5 uur rijden) naar Akureyri. De Forest Lagoon is zeven dagen per week geopend van 10.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 uur’ s avonds. Meer informatie vind je op de website: www.forestlagoon.is

Wil je alle hoogtepunten van IJsland ontdekken?
Boek een 8-daagse fly & drive naar IJsland vanaf € 1195
Foto's © Basalt Architects/Forest Lagoon.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!