IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air failliet

Amsterdam, 1 april 2019 – Geen ‘wauw’ meer, maar ‘pffff’ voor de IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air. De prijsvechter uit IJsland is failliet, zo maakte de vliegtuigmaatschappij bekend op haar website. Sinds 28 maart 2019 zijn alle vluchten gestaakt WOW Air en gaat er geen enkel vliegtuig de lucht meer in (en dat is geen grap).

Door het faillissement kun je dus ook niet meer met WOW Air van Schiphol naar Reykjavik vliegen. De luchtvaartmaatschappij vloog met haar opvallende paarse vliegtuigen dagelijks van Amsterdam naar de IJslandse hoofdstad. Met de komst van WOW Air in 2012 was er eindelijk de mogelijkheid om een goedkope vlucht te boeken naar het dure IJsland.

Sinds juni 2013 begon WOW Air vanaf Schiphol te vliegen en een enkeltje had je al vanaf € 59. Ook kon je zo een goedkope vlucht boeken naar New York, met een eventuele stopover om Reykjavik te ontdekken. WOW Air was de eerste low cost airline die trans-Atlantische vluchten verzorgde.

Nu kun je met het duurdere Icelandair rechtstreeks van Nederland naar IJsland vliegen. Transavia springt echter in het gat dat WOW Air achterlaat, en vliegt vanaf juli drie keer per week van Schiphol naar Reykjavik.

WOW Air was in gesprek met potentiële geldschieters om een faillissement af te wenden, maar dat is niet gelukt. Het failliet van de luchtvaartmaatschappij is flink balen als je een vakantie naar IJsland in het vooruitzicht hebt en met WOW Air zou reizen. Je kunt een andere vlucht boeken bij Icelandair of vliegen met een overstap in een andere Europese stad. Zo vliegt British Airways vanuit Londen, Lufthansa vanuit Frankfurt en Eurowings vanuit Hamburg naar Reykjavik.

Als je vlucht met WOW Air onderdeel is van een georganiseerde reis naar IJsland, moet de reisorganisatie een alternatieve vlucht regelen. Mocht je het vliegticket zelf hebben gekocht en met een creditcard hebben betaald, dan kun je mogelijk geld terug krijgen via de creditcardmaatschappij. Als dat niet lukt kun je nog een claim indienen bij de curator die het faillissement afhandelt, al is de kans niet zo groot als je als individuele reiziger je geld terugkrijgt. Je bent dan een van de vele schuldeisers en de grootste en belangrijkste krijgen meestal voorrang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!