Malta geeft je geld om er vakantie te vieren

Malta geeft geld voor een vakantieAmsterdam, 25 april 2021 – Wil je wat geld verdienen tijdens je vakantie? Malta trekt het niet langer dat toeristen al zo lang wegblijven van dit zonovergoten eiland in de Middellandse Zee. Vanaf 1 juni geeft Malta je zelfs wat geld toe als je er vakantie komt vieren.

Je kunt rekenen op een extraatje als je zelf een hotel boekt op Malta en minimaal drie nachten op het eiland verblijft. Voor een boeking in een 5-sterrenhotel krijg je een financiële tegemoetkoming van € 200, zo maakte de Maltese minister van toerisme bekend. Verblijf je in een 4-sterrenhotel? Dan betaalt de regering je € 150. Voor een verblijf in een 3-sterrenhotel ontvang je een bedrag van € 100.

Voor een verblijf op het idyllische eiland Gozo krijg je nog eens 10 procent meer. Met het hele plan wil Malta het toerisme weer op gang brengen, dat door het verdoemde coronavirus een flinke knauw heeft gekregen. Het land hoopt hierdoor 35.000 extra toeristen te ontvangen, zo blijkt uit de plannen van het toeristenbureau van Malta.

Wie betaalt wat op Malta?

Het klinkt leuk, geld toekrijgen voor een vakantie, maar er zitten wel een paar addertjes onder het gras. Malta betaalt je dus alleen als je in een hotel gaat slapen, niet in een vakantiehuis, appartement of boerderij. Het extraatje geldt ook alleen voor onafhankelijke reizigers die rechtstreeks bij het hotel boeken, dus niet voor degenen die een vakantie boeken via een reisorganisatie.

Malta geeft geld vanwege corona

Bovendien is het de vraag wie uiteindelijk dat geld betaalt. Het is de bedoeling dat de hotels zelf de helft betalen van het extraatje, dus een 5-sterrenhotel betaalt € 100 uit eigen zak. Als ik de eigenaar van zo’n hotel zou zijn, wist ik het wel. Dan verhoog ik de kamerprijs voor drie nachten gewoon met € 100.

Malta hoopt dat het land vanaf 1 juni 2021 weer helemaal open kan gaan voor het toerisme. Momenteel kun je overigens ook al vakantie vieren op dit zonnige eiland. Je mag alleen aan boord stappen van het vliegtuig met een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur. Vanaf maandag 26 april gaan winkels en musea weer open. Kijk hier voor alle coronamaatregelen op Malta: www.visitmalta.com

Foto's © kavalenkava/Shutterstock.com; Wereldreizigersclub.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!