Reizen en vakantie in Malta

Kerngegevens

– Oppervlakte: 316 vierkante kilometer (een honderdste van Nederland);
– Inwoneraantal: 409.836 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 1297 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Valletta;
– Talen: Maltees, Engels;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 25.600 (2011).

Tips voor een vakantie in Malta

Tips voor een vakantie in MaltaWel eens gedacht aan Malta voor je volgende vakantie? Het eiland tussen Italië en Tunesië is een ideale bestemming voor de herfst of de lente, met genoeg warmte of van de stranden te genieten. Maar het eiland heeft met zijn vele invloeden van buitenaf ook veel te bieden op cultureel gebied. Het kleinere eiland Gozo is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers. Lees hier de tips voor een vakantie in Malta

Informatie over visum Malta

Reizen en vakantie in MaltaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Malta. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort of een identiteitskaart die na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Kinderen die met je meereizen moeten een eigen paspoort of identiteitskaart bezitten. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Malta in Den Haag.

Communicatie in Malta

Internationaal toegangsnummer: +356.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer ambulance Malta: 196.
Alarmnummer ambulance Gozo: 21 56 16 00.
Alarmnummer brandweer Malta: 199.
Alarmnummer brandweer Gozo: 21 56 20 40.
Politie bij een ongeval: 191.
Helikopterredding: 21 24 43 71.

Tijdsverschil met Malta

Er is geen tijdsverschil tussen Malta en Nederland. Malta kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Elektriciteit in Malta

De elektriciteit in Malta is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Op Malta worden Britse 3-polige stopcontacten gebruikt. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Share Button