Vanaf 25 mei kun je weer met de nachttrein naar Wenen

Nachttrein WenenAmsterdam, 23 mei 2021 – Na jaren afwezigheid is-ie weer terug: de nachttrein naar Wenen! Vanaf 25 mei 2021 kun je rechtstreeks met de Nightjet van Amsterdam CS naar Wenen reizen. De nachttrein vertrekt elke dag aan het begin van de avond vanuit Amsterdam. Na een treinrit van zo’n 14 uur kom je de volgende ochtend voor 10.00 uur uitgeslapen aan in de Oostenrijkse hoofdstad.

In omgekeerde richting arriveert elke ochtend een nachttrein in Nederland die de avond ervoor vanuit Wenen vertrokken is. Onderweg stopt de trein in Utrecht, Arnhem, München en Innsbruck. Eigenlijk zou de nachttrein al in september 2020 haar eerste ritje maken, maar het verdoemde coronavirus gooide roet in het eten. De introductie is dus uitgesteld naar dit voorjaar.

Overigens staat het reisadvies voor Oostenrijk nog altijd op ‘oranje en moeten Nederlanders bij aankomst 10 dagen in quarantaine. De verwachting is echter dat het reisadvies deze zomer wordt versoepeld, waardoor je op een duurzame manier je stedentrip naar Wenen kunt plannen. De Oostenrijkse hoofdstad blijft toch een topbestemming, met de keizerlijke paleizen, theaters en koffiehuizen die al meer dan een eeuw bestaan.

Tickets nachttrein te koop vanaf € 30

De nachttrein naar Wenen is een initiatief van de NS en de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB om een duurzaam alternatief te bieden voor het vliegtuig. Een enkele treinreis van Wenen naar Amsterdam bespaart bijna 100.000 kilogram CO2-uitstoot in vergelijking met een vliegreis. Met de komst van de Nightjet is Nederland voor het eerst sinds 2016 weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen, zo maakte de NS bekend.

Nachttrein naar Wenen met NS

De trein bestaat uit tien rijtuigen: twee slaaprijtuigen met bedden, vier couchette-rijtuigen en vier zitrijtuigen. Extra comfort geven de luxe coupés met privé-badkamer. De helft van de trein rijdt naar Wenen, de andere helft naar München en Innsbruck. Prijzen voor zitplaatsen beginnen vanaf € 30, ligplaatsen vanaf € 60 en slaapplaatsen vanaf € 90. Een ontbijt is inbegrepen voor passagiers in de slaapgedeeltes.

Nachttrein naar Wenen met Nightjet

Foto's © NS International/Nightjet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!