Reizen en vakantie in Oostenrijk

Kerngegevens

– Oppervlakte: 83.854 vierkante kilometer (2 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 8.219.743 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 98 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Federale Republiek;
– Hoofdstad: Wenen;
– Taal: Duits;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 41.600 (2011).

Reizen met de auto door OostenrijkReizen met de auto door Oostenrijk

Oostenrijk is een prima land om met de auto doorheen te reizen. Het land kent een uitstekend en goed onderhouden wegennetwerk, het is niet al te druk op de weg en het bergachtige landschap is vaak adembenemend, al zal je als Nederlander wel even moeten wennen aan de vele hoogteverschillen en haarspeldbochten. Hier vind je informatie en tips over het reizen met de auto door Oostenrijk…

 


Openbaar vervoer in WenenOpenbaar vervoer in Wenen

Reizen met het openbaar vervoer in Wenen is gemakkelijk en efficiënt. Met een snelle trein ben je in een mum van tijd van de luchthaven in het centrum van de Oostenrijkse hoofdstad. Wenen heeft een uitgebreid netwerk van metrolijnen, buslijnen en tramlijnen. Hier vind je informatie en tips over reizen met de trein, de metro, de tram en de bus in Wenen…

 


Reizen en vakantie in OostenrijkInformatie over visum Oostenrijk

Nederlandse staatsburgers kunnen met een paspoort of identiteitsbewijs zonder problemen op vakantie in Oostenrijk, net zoals dat geldt voor de burgers van de andere lidstaten van de Europese Unie.

Voor het huren van een auto is een rijbewijs verplicht, maar dat hoeft niet persé een internationaal rijbewijs te zijn. Voor informatie over werken of een langer verblijf kun je terecht bij de Ambassade van Oostenrijk in Den Haag.

Communicatie in Oostenrijk

Internationaal toegangsnummer: +43.
Collect call naar Nederland: 0800 200 223.
Alarmnummer mobiele telefoon: 112.
Alarmnummer politie: 133.
Alarmnummer ambulance: 144.
Alarmnummer brandweer: 122.
Medische hulp bij noodgevallen: 141.

Tijdsverschil met Oostenrijk

Er is geen tijdsverschil tussen Oostenrijk en Nederland. Oostenrijk kent net als Nederland een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Elektriciteit in Oostenrijk

De elektriciteit in Oostenrijk is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Share Button