Overnachten in Oostenrijk

Overnachten OostenrijkOm te overnachten in Oostenrijk heb je een ruime keuze aan accommodatie, van goedkope bed & breakfasts tot prijzige, luxe hotels. De hotels worden geclassificeerd volgens de internationale standaarden, met vijf sterren voor luxe tot één ster voor eenvoudige hotels met beperkte voorzieningen.

Hotels zijn het duurst in populaire toeristensteden als Wenen en Salzburg. Buiten deze steden is accommodatie een stuk goedkoper. Een overnachting in een bed & breakfast, vaak door een familie gerund, heb je vanaf € 50 voor een tweepersoonskamer. Deze kleinere hotels staan bekend als als Gasthöfe en Gasthaüser. Dezelfde prijs betaal je voor een pension in de grotere steden. In een Frühstuckspension krijg je er ook ontbijt bij.

Je zou het niet verwachten, maar in Oostenrijk kun je ook terecht voor een all-inclusive vakantie, net zoals in de resorts in zonnige landen. Bij een all inclusive Oostenrijk zitten alle maaltijden en drankjes inbegrepen bij de prijs.

Overnachten bij particulieren in Oostenrijk

Ook kun je in Oostenrijk overnachten in een kamer bij een particulier of in een appartement, dat bekendstaat als Privatzimmer. Als je een bordje langs de weg ziet met het opschrift Zimmer Frei, betekent dat dat er een kamer beschikbaar is voor toeristen. Voor een tweepersoonskamer betaal je tussen de € 30 en € 45 per nacht. Lokale VVV-kantoren hebben meestal een lijst van particuliere verhuurders en kunnen een kamer voor je boeken. De overkoepelende organisatie is de Privatvermieter Verband Österreich, waarbij zo’n 41.000 particuliere logiesverstrekkers bij zijn aangesloten. Op de website staat een overzicht van kamers, appartementen en vakantiehuizen: www.bedandbreakfastaustria.at

Hostels in Oostenrijk

Hostels zijn de goedkoopste plek in Oostenrijk om te overnachten. Er zijn ongeveer honderd hostels aangesloten bij de organisatie Hostelling International. Je vindt ze verspreid over het hele land en ze worden beheerd door de JHA (Junge Hotels Austria). Website: www.jungehotels.at

Voor een overnachting in een slaapzaal betaal je tussen de € 17 en € 24. Het ontbijt is meestal bij de prijs inbegrepen. Je kunt in deze hostels terecht op vertoon van een lidmaatschapskaart van de International Youth Hostel Federation. Je kunt ter plekke in een hostel lid worden. Tegen een kleine vergoeding kun je ook een lakenset huren.

Naast de hostels van JHA vind je onafhankelijke hostels in de grote steden, zoals Wenen en Salzburg. Hostels zijn in Oostenrijk een populaire overnachtingsplek, dus zeker in het hoogseizoen is het raadzaam van tevoren te reserveren.

Kamperen in Oostenrijk

Oostenrijk heeft zo’n 500 campings waar je goedkoop kunt overnachten. Het merendeel van de campings is open van mei tot en met september. Ongeveer 160 campings zijn het hele jaar open; daar kun je ook in de winter je caravan of tent neerzetten. De meeste campings zijn bijzonder schoon en gastvrij en hebben goede voorzieningen, inclusief een wasserette, een campingwinkel en een snackbar of restaurant.

De ligging van campings is vaak fenomenaal, met uitzicht op (besneeuwde) bergtoppen, alpenweides of bergmeren. In de zomermaanden juli en augustus is het verstandig te reserveren, maar ook in wintersportgebieden zijn sommige campings erg in trek. Wildkamperen op particulier terrein mag alleen met toestemming van de landeigenaar, de politie en de gemeente. De website Campingführer heeft een omvangrijk overzicht van campings in Oostenrijk en het laatste kampeernieuws: www.campsite.at

Voor het laatst bijgewerkt op 23 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Oostenrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam