Nieuwe wandelroute langs de hoogste toppen van Oostenrijk

Oostenrijk wandelroute hoogste bergenAmsterdam, 23 juli 2021 – Oostenrijk heeft een nieuwe wandelroute, waarbij je op ooghoogte staat met de hoogste toppen van het land. Eerder deze zomer werd de Hohe Tauern Panorama Trail geopend, een 150 kilometer lange trekking die je langs de hoogste bergen van Oostenrijk voert.

Het is een uitdagende wandelroute van de indrukwekkende Krimml-watervallen naar Zell am See. Op het eindpunt kun je bijkomen met een verfrissende duik in het meer en een massage van je beenspieren. De trekking is verdeeld in tien etappes, waarbij je dagelijks zo’n 4 tot 7 uur aan het wandelen bent. Je overbrugt elke dag gemiddeld 15 kilometer en tijdens de hele wandeling overwin je een hoogteverschil van liefst 7000 meter, dus enige conditie is wel vereist.

Hohe Tauern wandelroute in Oostenrijk

Dan staat je wel een adembenemend uitzicht op majestueuze bergen te wachten, waaronder de 3798 meter hoge Großglockner – de hoogste berg van Oostenrijk. Je wandelt grotendeels door Nationalpark Hohe Tauern, het grootste natuurgebied van Midden-Europa. Dichterbij het Oostenrijkse Alpenlandschap kom je bijna niet, met 266 toppen van meer dan 3000 meter hoog en 342 gletsjers. Het nationale park viert dit jaar ook zijn 50-jarig jubileum.

Kooklessen en boogschieten

De Hohe Tauern Panorama Trail voert je ook langs pittoreske dorpen en natuurlijke attracties. Neem af en toe een kabelbaan naar een bergtop, maak een stop in het kruidendorp Hollersbach (waar je ook kooklessen kunt nemen) en span je boog in Stuhlfelden, het eerste boogschietdorp van Europa. Het is sowieso raadzaam om de trekking over een langere tijd uit te smeren en regelmatig tussendoor een rustdag te nemen.

Hohe Tauern Panorama Trail in Oostenrijk

Onderweg kun je overnachten in een berghut of in een vallei in een bed & breakfast of wellnesshotel. Je kunt eventueel gebruikmaken van shuttlediensten of een service om je bagage naar je accommodatie te vervoeren. De wandelroute staat duidelijk aangegeven met borden, maar je kunt ook een app downloaden met de route. Meer informatie over de Hohe Tauern Panorama Trail vind je op deze website: www.nationalpark.at

Foto's © Shutterstock.com/hecke61; Wildkogel-Arena/Daniel Kogler; Zell am See Kaprun Tourismus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!