Je kunt Sint-Petersburg nu met een gratis visum bezoeken

Amsterdam, 13 oktober 2019 – Een stedentrip naar Sint-Petersburg is sinds 1 oktober 2019 een stuk gemakkelijker geworden. Je kunt de ‘culturele hoofdstad’ van Rusland nu maximaal 8 dagen bezoeken met een gratis e-Visa, dat je online kunt aanvragen. Tot nu toe was er een hoop papierwerk en bureaucratisch gedoe voor nodig om een (duur) visum voor Rusland te bemachtigen.

De soepele visumregel voor Sint-Petersburg geldt voor de inwoners van 53 landen, waaronder de staatsburgers van Nederland, België en vrijwel alle andere lidstaten van de Europese Unie. Alleen inwoners van het Verenigd Koninkrijk zijn uitgezonderd van de nieuwe regel, want de relatie tussen de Britten en de Russen is niet al te best momenteel.

Met het elektronische visum mag je alleen in Sint-Petersburg rondreizen en in Leningrad Oblast, de provincie waar de Russische stad in ligt. Het e-Visa is geldig voor vervoer per vliegtuig, auto, (cruise)schip en te voet. Je kunt dus bijvoorbeeld makkelijk vanuit het naburige Estland of Finland een kort tripje maken naar Sint-Petersburg, want deze landen grenzen aan Leningrad Oblast.

Je moet dan wel met de auto of de bus reizen (en wandelend de grens oversteken). Het visum is nog niet geldig voor de trein vanuit de Finse hoofdstad Helsinki naar Sint-Petersburg. Een stedentrip vanuit Nederland is ook makkelijk, want KLM vliegt twee keer per dag in 3 uur van Amsterdam Schiphol naar Sint-Petersburg. ► Vliegtickets bij KLM zijn te koop vanaf € 196.

Met de versoepeling wil Rusland het toerisme bevorderen naar Sint-Petersburg, een stad die beroemd is om de vele musea en paleizen. Alleen al in de Hermitage, het grootste museum ter wereld, kun je enkele dagen spenderen. Een bezoek aan de rest van Rusland is dus niet toegestaan.

De aanvraagprocedure voor het gratis e-Visa duurt 4 dagen en is vanaf de uitgifte 30 dagen geldig. De bevestiging moet je laten zien bij het passeren van de grens. Het aanvragen van het visum kan via de website van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: electronic-visa.kdmid.ru

Foto's © depositphotos.com/GrinPhoto; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!