Rondreizen door Rusland | FOX.nl

Tips voor een vakantie in Rusland

Rusland: een introductie

Een vakantie in Rusland beleef je in het grootste land ter wereld, een immens territorium waar je van Europa tot het uiterste stukje van Azië negen tijdzones kunt doorkruisen. Een land dus waar het altijd wel ergens dag is en waar altijd wel een plek is waar de zon schijnt. Je denkt misschien dat het altijd koud is in Rusland, maar niets is minder waar. In het zuiden van dit land is het warmer dan in de meeste Europese landen, waar palmbomen groeien en het gemakkelijk 40 ºC kan worden.

De barre, koude en uitgestorven toendra van Siberië is natuurlijk het andere uiterste van dit voormalige tsaristische Rijk en deze communistische supermacht van weleer. Het maakt het raadselachtige en intimiderende Rusland een fascinerende bestemming voor reizigers, al is het zeker geen makkelijk land om vakantie te vieren. Het Europees aandoende Sint-Petersburg is misschien wel de vriendelijkste stad, terwijl de hoofdstad Moskou de welvaart en kracht uitstraalt die de Russische leiders zichzelf zo graag toe bedelen.

Reis je verder weg, dan krijg je te maken met aanhoudende bureaucratie in Sovjet-stijl en gedoe om een slaapplek te vinden in een van de hotels, die allemaal lijken te zijn volgeboekt. Bezoekers worden echter dubbel beloond met de culturele rijkdom van het land, met zijn vele paleizen en kathedralen, en de warmte van de Russen die buitenlandse ‘gasten’ maar al te graag trakteren op een verkwikkend shot van ijzige wodka. Ook al doet Nederland niet mee aan het WK Voetbal in 2018, laat je dit niet weerhouden van een vakantie naar het monumentale en verbijsterende Rusland.

Rusland in een notendop

– Oppervlakte: 17.075.000 vierkante kilometer (411 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 142.355.415 (2015);
– Bevolkingsdichtheid: 8 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Federatie;
– Hoofdstad: Moskou;
– Taal: Russisch;
– Munteenheid: Roebel (RUB);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 26.100 (2016).

Informatie over visum Rusland

Reizen en vakantie in RuslandNederlandse staatsburgers hebben een visum nodig voor een vakantie in Rusland. Een visum dien je minimaal vijf werkdagen voor vertrek aan te vragen bij de consulaire afdeling van de Ambassade van Rusland in Den Haag.

Het verkrijgen van een visum is niet makkelijk. Naast een paspoort dat na terugkeer nog minstens drie maanden geldig moet zijn, dien je een kopie van een geldige ziektekostenverzekering, een bevestiging van je hotel, betalingsbewijzen en originele uitnodigingen mee te nemen naar het consulaat. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je ook altijd een visum Rusland aanvragen bij een Nederlandse visumdienst. Kijk voor de laatste informatie op de site van de consulaire afdeling.

Tips voor een vakantie in Moskou

Moskou vakantieEen vakantie in Moskou beleef je in de grootste en rijkste stad van Rusland, een uitgestrekte metropool met meer dan 12 miljoen mensen die zowel spannend als vermoeiend kan zijn. Met zijn kosmopolitische uitstraling ademt de Russische hoofdstad welvaart en kracht. Moskou pronkt met zijn ambitie en gaat daarbij vaak over de top. Lees hier meer over een vakantie in Moskou

Tips voor een vakantie in Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is de noordelijkste miljoenenstad ter wereld en de ‘culturele hoofdstad’ van Rusland. Geen enkele andere Russische stad is zo vaak door schrijvers en dichters beschreven en componisten als Tsjaikovski en Sjostakovitsj zijn er tot volle wasdom gekomen. Lees hier meer over een vakantie in Sint-Petersburg

Bezienswaardigheden in het Kremlin

Bezienswaardigheden in het KremlinHet Kremlin is het oudste deel van Moskou. Het is een driehoekige vesting die al gebouwd werd in 1147. Er staan Russisch-Byzantijnse kathedralen met schitterende iconen en fresco’s, paleizen met een renaissance-interieur, imponerende overheidsgebouwen en torens met gouden koepels. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in het Kremlin

Communicatie in Rusland

Internationaal toegangsnummer: +7.
Collect call naar Nederland: 8108 0011 01031 (vanuit beperkt aantal steden).
Tijdverschil met Nederland: + 2 uur (Moskou) tot + 11 uur (in het oosten van Rusland).
Alarmnummer brandweer en noodgevallen: 01.
Alarmnummer politie: 02.
Alarmnummer ambulance: 03.

Elektriciteit in Rusland

De elektriciteit in Rusland is op de meeste plaatsen 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In de badkamers van hotels en in treinen kun je soms nog 110 volt aantreffen. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers. In sommige stopcontacten passen alleen platte stekkers met 2 pinnen, en geen dikke stekkers. Het is dus raadzaam voor de zekerheid een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 8 november 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Rusland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam