Praag heeft het grootste kwallenmuseum van Europa

Amsterdam, 26 januari 2020 – Tsjechië ligt niet aan zee en heeft slechts een paar meren, maar toch vind je hier op één plek de meeste kwallen van Europa. In de hoofdstad Praag is pas geleden Jellyfish World geopend, het grootste kwallenmuseum van ons continent.

In dit bolvormige aquarium vind je meer dan 10.000 kwallen, in alle soorten en maten. De steekgrage zeedieren in Jellyfish World (Svět medúz) bevinden zich in 38 aquaria die in totaal 12.500 liter water bevatten, waarvan het grootste aquarium een inhoud heeft van 2000 liter.

Het kwallenmuseum is zo ontworpen dat het net lijkt als je onder water bent, met 3D-projecties, audiovisuele effecten en bijzondere verlichting. In de aquaria vind je de zeldzaamste nog levende soorten kwallen, zoals de Australische zeewesp (Chironex fleckeri). Deze kwal staat bekend als een van de giftigste diersoorten ter wereld. Een enkel exemplaar bevat genoeg gif om 60 mensen te doden. Die wil je niet tegenkomen als je in het noorden van Australië in de zee gaat zwemmen.

De nieuwe attractie biedt bezoekers de kans om dichter bij deze zeebewoners te komen en meer over hen te leren. ,,Deze transparante zeedieren laten je betoveren met hun prachtige kleuren, maar verdienen ook respect vanwege hun dodelijke toxiciteit”, aldus het kwallenmuseum. Aanraken mag natuurlijk niet, je komt hier niet om een kwallenbeet op te lopen.

Het grootste kwallenaquarium van Europa is gevestigd op het dak van het winkelcentrum Arkády Pankrác, net buiten het centrum van Praag. Het is een leuk uitstapje als je even genoeg hebt van de barokke kerken en paleizen in de binnenstad van de hoofdstad van Tsjechië (en misschien naar een dagje strand verlangt).

Jellyfish World is elke dag geopend van 09.00 tot 21.00 uur. Tickets kosten ongeveer € 10 euro per persoon (260 CZK). Adres: Na Pankráci 86, Praha 4, Tsjechië. Website: www.svetmeduz.cz

Foto's © Svět medúz, Praag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!