Tsjechië heeft nu de langste hangbrug ter wereld

Langste hangbrug in TsjechiëAmsterdam, 13 maart 2022 – Heb je zin in een spectaculaire wandeling? Dit voorjaar opent in Tsjechië de langste hangbrug ter wereld! De Sky Bridge 721 in de oostelijke regio Moravië overbrugt een afstand van bijna driekwart kilometer. Daarmee verslaat Tsjechië de voetgangershangbrug die vorig jaar in het noorden van Portugal werd geopend. Die was ‘slechts’ 516 meter lang.

De nieuwe 721 meter lange hangbrug ligt in het bergresort Dolní Morava in het noordoosten van Tsjechië, tussen het Adelaarsgebergte en het Jeseník-gebergte. De voetgangersbrug verbindt twee bergkammen en overspant de weelderige Mlýnické-vallei. Je bungelt op een hoogte van 95 meter, dus het is fijn als je niet teveel last hebt van hoogtevrees.

Langste hangbrug in Moravië Tsjechië

Een goede afleiding is het betoverende uitzicht op het landschap en de pure natuur van de berg Králický Sněžník. Op sommige dagen loop je zelfs boven de wolken,

Natuurpad en rodelbaan

Bezoekers kunnen de brug op een hoogte van 1.125 meter betreden en verlaten de brug tien meter hoger. Na het oversteken van de vallei is er de kans om de lokale natuur en geschiedenis te ontdekken. Er wordt een educatief natuurpad aangelegd met de naam The Bridge of Time.

Dolní Morava in Tsjechië

Via tien panelen krijg je informatie over onderwerpen als milieubescherming, de geschiedenis en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava tegen de achtergrond van gebeurtenissen die de republiek sinds 1935 heeft meegemaakt. Het bergresort heeft ook al enkele andere attracties, zoals een boomkroonpad en een rodelbaan.

Vanaf mei kun je de eerste stappen zetten op de langste hangbrug ter wereld. Met een ontspannen tempo ben je binnen een kwartiertje aan de overkant. Meer info staat op de website: www.dolnimorava.cz

Wil je op vakantie naar Moravië in Tsjechië?
Bekijk hier de aanbiedingen voor Moravië bij Tsjecho Reizen

Hangbrug in Portugal

Portugal had tot voor kort het record in handen van ‘s werelds langste voetgangershangbrug. De 516 Arouca werd vorig jaar net buiten de stad Porto geopend. Voor de oversteek hier heb je hier wat meer stalen zenuwen nodig, want je bungelt 175 meter boven een kloof en een schuimende snelstromende rivier.

Portugal Arouca

Deze hangbrug is ontworpen in Tibetaanse stijl, vastgehouden door enorme staalkabels en twee betonnen V-torens aan beide kanten van de kloof. Het duurt zo’n 10 minuten om over de smalle loopbrug naar de overkant te wandelen. Je loopt over een open metalen roostervloer, zodat je makkelijk naar de Paiva-rivier in het ravijn onder je kunt turen.

Foto's © Dolní Morava/Czech Tourism; SergioPinto/Shutterstock.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!