In deze wijnbar in Praag brengt een robot je drankje

Amsterdam, 2 december 2018 – In hotels loop je al steeds vaker een robot tegen het lijf, waar ze je inchecken en de roomservice voor hun rekening nemen. Mogelijk beginnen ze ook in cafés en restaurants aan een opmars. In de Tsjechische hoofdstad Praag opende afgelopen week een wijnbar waar een robot je drankje komt brengen.

De Cyberdog is een wijnbar met 40 zitplaatsen dat meer wegheeft van een ruimtestation. Hier wordt je niet meer ontvangen door een hartelijk welkom door een bartender of serveerster, maar hebben robots de plek van het personeel ingenomen. Je bestelt een drankje via een app op je smartphone, waarna een oranje robotarm één van de wijnen uit de koeling haalt.

Vervolgens opent de robot de wijnfles, schenkt-ie de glazen in (maximaal vier tegelijk) en brengt-ie het dienblad boven de hoofden van de bezoekers heen naar het juiste tafeltje. Je hebt dan 40 seconden de tijd om je glazen van het dienblad te pakken. Betalen doe je uiteraard via de app, waarbij je de robot zelfs een fooi kunt geven voor de voortreffelijke snelle service. Naast wijn kun je overigens ook koffie, frisdrank en hapjes bestellen van het Galaktic Menu.

De Cyberdog ziet er ook aan de buitenkant nogal futuristisch uit, en is met haar metalen omhulsel een opvallende verschijning in een middeleeuws aandoende stad die het moet hebben van zijn barokke paleizen, renaissance kerken en klinkerstraatjes. De Cyberdog noemt zichzelf dan ook geen café, maar een ‘technologisch informatiecentrum’ waar toevallig een wijnbar bij zit.

Er werken nog wel enkele mensen van vlees en bloed in deze nieuwe aanwinst in de hoofdstad van Tsjechië – namelijk de koks in de keuken die het eten bereiden. Ook IT-professionals werken voor de Cyberdog. Eigenaar Marcel Soural verwacht overigens dat steeds meer cafés en restaurants robots in dienst zullen nemen. ,,Als je over enige tijd in een restaurant door een echt persoon wordt bediend, zal dat verschrikkelijk duur zijn. Want dit is uniek.”

Je vindt de wijnbar aan de Seydlerova Straat, ver buiten de oude binnenstad van Praag. Website: www.cyber-dog.cz

Wil je de prachtige pleinen en historische gebouwen van Praag ontdekken?
Boek een voordelige stedentrip naar Praag bij Stedentrips.nl

Foto's © Cyberdog Technological Information Centre, Praag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!