Toeristen sinds 9 januari weer welkom in Israël

Israël toeristen welkomAmsterdam, 9 januari 2022 – Met ingang van zondag 9 januari 2022 zijn buitenlandse toeristen weer welkom in Israël. Je mag op vakantie naar het land als je volledig bent gevaccineerd of hersteld bent van een coronabesmetting, zo heeft het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme bekendgemaakt.

Sinds het uitbreken van de pandemie in maart 2020 zijn de grenzen van Israël nagenoeg volledig gesloten geweest voor buitenlandse bezoekers. De afgelopen maanden was het wel mogelijk voor kleine groepen gevaccineerde toeristen en eerstegraads familieleden van Israëliërs om het land te bezoeken. Vanaf 9 januari zijn de grenzen ook weer geopend voor individuele toeristen.

,,Beter nieuws had 2022 niet kunnen brengen”, zegt Dana Gazit, directeur van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland. ,,Naast het garanderen van een veilige ervaring voor zowel de lokale bevolking als toeristen, biedt Israël een breed scala aan gerenoveerde bezienswaardigheden en attracties en nieuwe restaurants. Maar liefst vijf luchtvaartmaatschappijen voeren directe vluchten uit tussen Nederland en Israël.”

Alles is open, maar onzekerheid blijft

In 2019, voordat het verdoemde coronavirus zijn entree maakte, bezocht een recordaantal toeristen Israël. Meer dan 4½ miljoen toeristen brachten een bezoek aan het land. Bijna 100.000 daarvan waren afkomstig uit Nederland, het hoogste aantal Nederlandse bezoekers ooit.

Israël toeristen weer welkom corona

Nu is Israël een van de koplopers in de wereld op het gebied van vaccineren. Miljoenen mensen zijn al geboosterd en inmiddels is het land begonnen met een vierde prik. Door de terugkeer van buitenlandse bezoekers hoopt Israël de benarde toeristenindustrie een handje te helpen. Alles is open in Israël, maar de onzekerheid blijft als je een vakantie boekt. Zodra er weer een nieuwe coronavariant opduikt, is Israël de eerste die de grenzen sluit en internationale vluchten aan banden legt.

Verplichte PCR-test bij aankomst in Israël

Zo ging het land eind november opeens potdicht in een poging de omikron-variant buiten de deur te houden. Israël stelde een rode lijst samen van landen met een hoog aantal omikron-besmettingen. Als inwoner van zo’n land mocht je Israël niet binnenkomen. Op een gegeven moment stonden er 70 landen op de lijst. Nu wordt die hele rode lijst genegeerd en rijst het aantal omikron-gevallen in Israël zelf ook de pan uit.

Israël toeristen welkom vaccinatie

De richtlijnen waar buitenlandse bezoekers aan moeten voldoen om het land te kunnen bezoeken zijn te vinden op een speciale website: corona.health.gov.il. Hieruit blijkt dat Nederlanders bij aankomst in Israël nog wel een verplichte PCR-test moeten doen. De uitslag moet je de eerste 24 uur in isolatie afwachten.

Wil je op vakantie of een rondreis maken in Israël?
Bekijk hier de reisorganisaties die reizen aanbieden naar Israël
Foto's © Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme/Yuval Dex; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!