De kroonprins van Abu Dhabi stelt zijn paleis open

Amsterdam, 20 maart 2019 – Wie een bezoek brengt aan Abu Dhabi, ziet al snel de schaamteloze rijkdom van het emiraat. Het is een decadente metropool met glanzende wolkenkrabbers, sterrenrestaurants en luxe winkelcentra. Als je je wilt verwonderen over de pracht en praal van de (olie)rijke Golfstaat, kun je sinds kort nog een attractie aan je lijstje toevoegen. Sinds 11 maart 2019 kan iedereen het presidentiële paleis bezichtigen van Mohammed bin Zayed Al Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi.

De poorten waren altijd gesloten voor buitenstaanders, maar nu zijn toeristen welkom in Qasr Al Watan – vrij vertaald ‘Het paleis van de natie‘. Van buiten is het paleis al indrukwekkend, met zijn vele witte koepels en onberispelijke weelderige tuinen. Binnen kun je je vergapen aan rijk versierde zalen met kroonluchters, gouden decoraties en luxe meubels. De overheersende kleuren zijn wit, geel en blauw, die symbool staan voor het landschap van de woestijnstaat.

Je kunt de zalen bezoeken waar de ontvangst plaatsvindt van buitenlandse staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders, maar ook de salon met de cadeau’s die de kroonprins van Abu Dhabi uit de hele wereld heeft gekregen. De westvleugel heeft een tentoonstelling over de Verenigde Arabische Emiraten en de oostvleugel bevat een verzameling zeldzame voorwerpen en manuscripten die de Arabische bijdrage aan wetenschap, kunst, cultuur en literatuur moeten benadrukken. Een hoogtepunt is misschien wel de bibliotheek met meer dan 50.000 boeken.

Met het openstellen van het paleis wil Abu Dhabi bezoekers laten kennismaken met ,,haar rijke culturele erfenis”. Bezoekers krijgen zo een beter idee van de waarden en tradities van de Verenigde Arabische Emiraten, zo is de gedachte. Deze boodschap wordt ook nog eens overgebracht tijdens rondleidingen en elke avond is het paleis het decor van een spectaculaire nachtshow.

Verwacht geen eeuwenoud gebouw, want het paleis is pas in 2015 opgeleverd. En de privévertrekken van de kroonprins kun je uiteraard niet bezoeken, want Qasr Al Watan is ook gewoon een werkpaleis. Het is de thuisbasis van de kantoren van de president, de vicepresident en kroonprins van Abu Dhabi, en het kabinet van de Verenigde Arabische Emiraten komt hier bijeen. Het is echter heel wat dat de heerser van het emiraat een inkijkje geeft in zijn vorstelijke vertrekken. Elders in de wereld kunnen lieden van koninklijke bloede hier nog een voorbeeld aan nemen…

Het paleis is elke dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Tickets en rondleidingen kun je kopen en boeken via de website: www.qasralwatan.ae

Foto's © depositphotos.com/philipus; Qasr Al Watan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie

  • Afgelopen week bezocht. Het was nog geen week open en er liepen nog geen 100 mensen rond. Een onwaarschijnlijk mooi gebouw met dito inrichting. Een nagelnieuw gebouw waar je je kan vergapen aan goud, marmer en bijzondere arabische architectuur. Wie bouwt er nog een paleis in deze tijd. Het zal niet lang dure en dan lopen er duizenden mensen rond om het paleis te zien.


Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!