Dubai heeft nu de hoogste infinity pool ter wereld

Booking VAE

Dubai heeft hoogste infinity poolAmsterdam, 9 mei 2021 – Even een baantje trekken voelt toch wat anders in het nieuwste zwembad van Dubai. In de Golfstaat is onlangs de hoogste infinity pool ter wereld geopend, op een duizelingwekkende hoogte van 294 meter. Dat is bijna net zo hoog als de Eiffeltoren in Parijs, die zo’n 324 meter de lucht in steekt.

Een adembenemend uitzicht is dus gegarandeerd als je hier in het water plonst, onder een blauwe lucht die zich uitstrekt tot aan de horizon. Als je over de rand durft te turen, zie je de wolkenkrabbers van Dubai onder je liggen. De infinity pool bevindt zich op de bovenste 77e verdieping van het nieuwe Address Beach Resort, een van de vele luxe hotels die het extravagante oliestaatje rijk is.

Dubai hoogste zwembad

Je kunt trouwens serieus zwemmen in dit megagrote zwembad, met een lengte van 95 meter en een breedte van 16½ meter. Dat is bijna het dubbele van een olympisch zwembad. De infinity pool is alleen toegankelijk voor hotelgasten van 21 jaar en ouder. Je kunt wel van het uitzicht genieten als je een tafeltje reserveert in het aangrenzende restaurant op het dak, maar het gaat natuurlijk om een duik in dit spectaculaire zwembad.

Twee nieuwe wereldrecords voor Dubai

Met ‘s werelds hoogste infinity pool heeft Dubai er weer een notering bij in het Guinness Book of Records. Het hotel kan trouwens nog een ander record in de boeken bijschrijven. Het futuristische complex bestaat uit twee wolkenkrabbers die van de 63e tot de 77e verdieping met elkaar verbonden zijn met een gigantische luchtbrug. Op deze verdiepingen bevinden zich luxe appartementen. Dit staat nu toe boek als ‘s werelds hoogste bewoonbare Skybridge.

Dubai hotel met infinity pool

Het hoogste openluchtzwembad ter wereld bevond zich eerder op het dak van het Marina Bay Sands Resort in Singapore. Hier hangt een enorme infinity pool als een soort overkapping bovenop drie hoteltorens van elk 55 verdiepingen, op een hoogte van bijna 200 meter. Hopelijk is het verdoemde coronavirus snel onder controle, dan voelt het zwemmen op zo’n grote hoogte écht bevrijdend.

Foto's © Address Hotels & Resorts.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!