In Dubai opent het grootste vegetarische restaurant ter wereld

Amsterdam, 31 oktober 2019 – Dubai staat niet direct bekend als een foodie paradijs voor vegetariërs en veganisten. Veggie’s reizen daarvoor eerder af naar landen als India en Israël. Toch kunnen vlees- en zuivelmijders nu dit steenrijke Golfstaatje op hun bucketlist zetten. In Dubai kun je sinds kort terecht bij Veganity, het grootste vegetarische restaurant ter wereld.

Op de menukaart van het roze ingerichte restaurant staan meer dan 200 vegetarische en veganistische gerechten uit alle uithoeken van de wereld. Vegan foodietravellers kunnen zich bijvoorbeeld te goed doen aan gnocchi, een veganistische ‘gehaktbal’-pasta, falafel met quinoa en gazpacho met bonen. Er staan ook veel vegetarische gerechten uit het Midden-Oosten op de kaart, zoals Molokhia. Dit recept heeft zijn wortels in het oude Egypte en bestaat onder andere uit knoflook, uien, koriander en groene bladeren die een beetje op spinazie lijken.

Uiteraard serveert Veganity een heel scala aan veganistische desserts (zoals tiramisu met wortels) en kun je er terecht voor ontbijt. Het restaurant mikt niet alleen op vegetariërs en veganisten, maar ook op vleeseters die willen genieten van ,,gezond en soulvol gastronomisch eten”.

https://www.instagram.com/p/B3eLMndJBh5/?utm_source=ig_embed

Door meteen de grootste van de wereld te zijn, hoopt het restaurant op een vermelding in het Guinness Book of Records. Het past overigens wel een beetje bij het imago van het emiraat. Dubai is niet vies van records, want hier vind je bijvoorbeeld ook al het hoogste gebouw ter wereld, het grootste winkelcentrum ter wereld, het grootste overdekte pretpark ter wereld en het hoogste raamkozijn ter wereld.

Veganity is al twee jaar bezig als bezorgservice in Dubai, met vlees- en zuivelvrije maaltijden voor mensen die hun levensstijl willen veranderen. Na de eerste vestiging in Dubai moet binnenkort een tweede restaurant worden geopend in Abu Dhabi. Uiteindelijk wil Veganity in de hele wereld vegetarische restaurants openen. Je vindt dit veggie-eldorado in City Walk, een van de winkelcentra van Dubai. Website: www.myveganity.com

Foto's © Veganity, Dubai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!