Klimmen en skydiven in Abu Dhabi – maar dan binnen

Tenzing Travel - Verenigde Arabische Emiraten

Amsterdam, 11 november 2018 – Bij Abu Dhabi denk je aan een luxe metropool met glinsterende wolkenkrabbers, omringd door een hete en stoffige woestijn. Zonder bergen is het olierijke emiraat niet de eerste plek om te gaan klimmen en skydiven.

Maar zoals gewoonlijk heeft het steenrijke emiraat er wat op gevonden (net zoals collega Dubai creatief bezig is met het bedenken van nieuwe attracties). Later dit jaar opent in Abu Dhabi de hoogste klimmuur ter wereld, met de toepasselijke naam CLYMB. In deze klimhal kun je klimmen tot een hoogte van maar liefst 43 meter. Ter vergelijking: dat is tot halverwege de Westertoren in Amsterdam. Of om in lokale termen te blijven: dat zijn 22 kamelen die boven op elkaar zijn gestapeld.

Er zijn vier klimwanden, met uitdagingen voor beginnende, gemiddelde en ervaren klimmers. De hoogste klimwand van 43 meter is uiteraard voor degenen die in de wilde natuur al de nodige steile rotswanden hebben bedwongen. Het CLYMB-gebouw heeft zelf overigens een futuristisch ontwerp en doet denken aan een rotsformatie, om een beetje in de sfeer te blijven.

In hetzelfde complex kun je ook skydiven, in een windtunnel van 10 meter breed (die daarmee ook de breedste windtunnel is ter wereld). Zo kun je op Abu Dhabi de ervaring van het parachutespringen meemaken, al kun je natuurlijk ook nog altijd gewoon boven de woestijn uit het vliegtuig springen.

CLYMB is gevestigd op het Yas Island, een kunstmatig aangelegd eiland voor de kust van Abu Dhabi. Daar vind je ook andere adrenaline verhogende attracties en pretparken, zoals Ferrari World Abu Dhabi. In juli 2018 is Warner Bros. World Abu Dhabi geopend, een nieuw amusementspark met 29 attracties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!