KLM gaat rechtstreeks naar Portland vliegen

autohuur USA

KLM Portland vliegenAmsterdam, 30 juni 2024 – Portland is momenteel een van de hipste steden van de Verenigde Staten. De grootste stad van de staat Oregon aan de Amerikaanse westkust staat vooral bekend om de bloeiende food scene. In Portland moet je zijn voor ambachtelijke bierbrouwerijen, boerenmarkten en bebaarde barista’s die de beste koffie maken. Het is een van de groenste steden van Amerika waar je gewoon de fiets kunt pakken om de vele parken te verkennen.

Niet vreemd dus dat KLM de stad opneemt in de nieuwe dienstregeling. Vanaf 27 oktober 2024 kun je een rechtstreekse KLM-vlucht pakken van Amsterdam Schiphol naar Portland. De luchtvaartmaatschappij vliegt in de winter drie keer per week en in de zomer vijf keer per week vanaf Amsterdam, een vlucht van ongeveer 10½ uur.

KLM Portland

Het is de 21e directe bestemming van KLM in Noord-Amerika, zo maakte de luchtvaartmaatschappij afgelopen week bekend. De nieuwe KLM-vluchten vervangen de lijndienst van Delta Air Lines op deze route.

Vluchtschema KLM naar Portland

De vluchten tussen Schiphol en Portland vinden in de winter plaats op dinsdag, vrijdag en zondag. KL615 vertrekt van Amsterdam Schiphol Airport om 10.25 uur en arriveert om 11.25 uur lokale tijd op Portland International Airport (code: PDX). Let op het tijdverschil, want in de Amerikaanse stad is het 9 uur vroeger dan in Nederland.

KLM Portland vluchten

De terugvlucht KL616 vertrekt vanuit Portland om 13.25 uur lokale tijd en arriveert de volgende dag om 07.50 uur lokale tijd in Amsterdam. Vanaf de zomer van 2025 vliegt KLM vijf keer per week op maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tussen Schiphol en Portland. De vluchten met de Boeing 787-9 bieden 30 stoelen World Business Class, 21 stoelen Premium Comfort Class en 224 stoelen Economy Class. De prijs van een vliegticket begint vanaf € 839 (voor een retourtje).

Wil je deze Amerikaanse hipsterstad bezoeken?
Boek hier een vliegticket met KLM naar Portland

Portland heeft meer dan 150 parken500 kilometer aan fietspaden en meer dan 70 bierbrouwerijen. Dat laatste feitje heeft ertoe geleid dat Portland ook wel Beervana wordt genoemd. Daarnaast is het een belangrijke zakelijke bestemming, met de aanwezigheid van toonaangevende bedrijven in de sportkleding-, chip-, auto- en gezondheidsindustrie.

Foto's © Shutterstock.com; Travel Portland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!