New York heeft een nieuw cool uitkijkpunt: Summit One Vanderbilt

Summit One Vanderbilt New YorkAmsterdam, 5 december 2021 – New York heeft er een nieuw cool observatiedek bij: Summit One Vanderbilt. Deze 427 meter hoge wolkenkrabber brengt je naar naar het hoogste uitkijkpunt in Midtown, met uitzicht op het Chrysler Building, het Empire State Building en het noorden van Central Park. Het is inmiddels de zevende wolkenkrabber die je kunt bezoeken voor een waanzinnig uitzicht over New York.

Bij deze One Vanderbilt-wolkenkrabber neem je de lift naar de 91e tot en met de 93e verdieping, de bovenste drie etages. Hier vind je verschillende attracties, maar het hoogtepunt is het observatiedek met veel reflecterende spiegelwanden en glazen vloeren. Summit One Vanderbilt staat sinds de opening in oktober 2021 dan ook meteen bekend als het meest ‘Instagrammable’ uitkijkpunt van New York. Het dragen van een zonnebril is wel een must op zonnige dagen.

Summit One Vanderbilt

Glazen skyboxen en een geestverruimende lift

Door al het glas om je heen heb je een oneindig uitzicht over New York. Bijzonder zijn de glazen cabines (‘skyboxen’) waar je honderden meters beneden je de taxi’s ziet rijden op Madison Avenue. Er is een buitenterras met planten en een Scandinavisch ingericht café waar je terecht kunt voor een hapje of cocktail.

Summit One Vanderbilt cabine

Je begint je bezoek op de begane grond in AIR, een soort geestverruimende attractie waarbij je ‘opstijgt en doorbreekt naar een ander rijk’. In een gespiegelde en met flikkerend licht doordrenkte lift kom je in 42 seconden op de 91e verdieping. Daarna vervolg je je trip in een kronkelende witte tunnel. Deze hallucinerende ervaring is ontworpen door de New Yorkse kunstenaar Kenzo Digital.

Zoals bij veel andere uitkijkpunten is zonsondergang misschien wel het beste moment voor een bezoek aan Summit One Vanderbilt. In de avond lijkt de wolkenkrabber van vorm te veranderen. Summit One Vanderbilt verandert dan ,,in een baken van licht en energie, zichtbaar in heel New York City en daarbuiten”, aldus de aankondiging op de website.

Bereikbaarheid en entreetickets

Voor de entree moet je op 42nd Street zijn, direct naast de Grand Central Terminal. De toren is rechtstreeks verbonden met het beroemde treinstation van New York en gemakkelijk bereikbaar met de metrolijnen 4, 5, 6, 7 en S.

Summit One Vanderbilt uitzicht

De prijs van een toegangsticket begint vanaf $ 39. Naaldhakken en ander punt schoeisel is niet toegestaan om de glazen vloer niet te beschadigen. Ook het dragen van korte rokjes wordt afgeraden… Via de spiegelende vloeren kun je wellicht eronder gluren. Meer info vind je op de website van Summit One Vanderbilt: www.summitov.com

Heb je weer zin in een stedentrip naar New York?
Boek bij KLM een vliegticket naar New York vanaf € 446
Foto's © Summit One Vanderbilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!