Vanaf november kun je weer op vakantie naar Amerika

autohuur USA

Amerika vakantie novemberAmsterdam, 26 september 2021 – Een stedentripje New York of genieten van machtige canyons: binnenkort kan het weer! Vanaf november 2021 heffen de Verenigde Staten de reisbeperkingen op voor 33 landen, waaronder Nederland en België. Eindelijk kun je weer een vakantie naar Amerika op je lijstje zetten. Sinds de uitbraak van het verdoemde coronavirus in maart 2020 bleven de Amerikaanse grenzen 18 maanden lang potdicht voor toeristen.

Voor een trip naar The States gelden uiteraard wel nog enkele coronaregels, zo melden Amerikaanse media:

Je moet volledig gevaccineerd zijn, waarbij de laatste dosis minimaal 14 dagen voor vertrek is toegediend. Het is nog niet bekend welke vaccins zijn toegestaan voor een reis naar Amerika. Zo is het vaccin van AstraZeneca nog steeds niet goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidsautoriteit. Hopelijk is dat in november wel het geval.

Binnen 72 uur voor aankomst moet je een PCR-test laten doen, en de negatieve uitslag moet je tonen bij binnenkomst in het land.

Binnen 3 tot 5 dagen na aankomst moet je waarschijnlijk een tweede test laten doen in Amerika. Dat kan een antigeen sneltest of een PCR-test zijn.

Aan de luchtvaartmaatschappij moet je een telefoonnummer en e-mail adres verstrekken waar je te bereiken bent tijdens je verblijf in Amerika.

Amerika vakantie corona

Later wordt de exacte ingangsdatum bekend in november en volgen meer details. Zo hoeven kinderen tot 12 jaar mogelijk niet gevaccineerd te zijn. Op de website van het Amerikaanse toeristenbureau is straks de actuele informatie te lezen: www.visittheusa.com

Wanneer gaat Amerika naar geel?

De Verenigde Staten hebben van de Nederlandse overheid nog altijd kleurcode oranje, maar die reisadviezen worden steeds meer achterhaald met het groeiende aantal vaccinaties. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat het grootste deel van de wereld hardnekkig op oranje staan, ook al ben je in veel landen van harte welkom als gevaccineerde reiziger.

Amerika vakantie covid

Geprikte Amerikanen mogen sinds 22 september weer op vakantie naar Nederland. Ook hoef je niet langer in quarantaine als je vanuit de VS terugkeert naar Nederland. Overigens kunnen de inreisbeperkingen altijd weer worden verlengd als de pandemie onverwachte stuiptrekkingen vertoont.

Langzamerhand is heel Noord-Amerika weer te bereizen, want sinds 7 september mag je als gevaccineerde ook op vakantie naar Canada. Voor Mexico zijn al langere tijd bijna helemaal geen inreisbeperkingen meer. Voor een tripje naar Mexico hoef je alleen maar een gezondheidsverklaring in te vullen, zo meldt het reisadvies.

Foto's © anthony heflin/Shutterstock.com; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!