De populairste Airbnb is een simpel houten huisje

Amsterdam, 5 april 2019 – Geen spotgoedkope en luxe villa, maar een simpel houten huisje in het bos: dat is de populairste Airbnb ter wereld. Gasten staan in de rij voor een geïsoleerde paddenstoelvormige hut zo’n 128 kilometer ten zuiden van San Francisco, zo blijkt uit een ranglijst die het verhuurplatform bekend heeft gemaakt. Als je hier wil slapen is haast geboden, want tot eind dit jaar is het al volgeboekt.

De zogeheten Mushroom Dome Cabin in Californië heeft een oppervlakte van slechts zo’n 10 vierkante meter, maar vakantiegangers vallen voor de geweldige locatie en het glazen koepelvormige dak. De ruimte wordt vooral gevuld door een tweepersoonsbed waar je relaxed naar de sterren kunt turen. Door het gebladerte om je heen voelt het alsof je in een boomhut bivakkeert. In het bos rond het huisje kun je wandelingen maken.

Ook prijzen gasten de netheid en de ‘voorzieningen’. Er is een flatscreen televisie, een koelkast, een popcornmaker, een French Press-koffiezetapparaat en een barbecue op het terras. Maar welke Airbnb heeft dat niet tegenwoordig? Ook kunnen logés rekenen op een ontbijt, handdoeken, toiletartikelen en wifi, maar ook dat vinden we eigenlijk wel tot de standaarduitrusting horen van een vakantiehuis.

Waarschijnlijk heeft de grote populariteit ook te maken met de lange tijd dat het huisje via Airbnb wordt aangeboden. De Mushroom Dome Cabin kwam in juli 2009 voor het eerst op Airbnb te staan, vlak na de lancering van het verhuurplatform. Het was ook het eerste adres buiten San Francisco, de Amerikaanse stad waar Airbnb is begonnen. Sinds 2009 heeft het hutje al bijna 1300 beoordelingen gehad van gasten die er verbleven, die opvallend vaak 5 sterren uitdeelden. Nu doet de hype de rest: wie wil er nou niet één keer in zijn leven in de populairste Airbnb ter wereld hebben geslapen? 🙂

Je kunt in de Mushroom Dome Cabin slapen vanaf $ 180 per nacht, maar wees er dus wel op tijd bij als je op vakantie gaat naar Amerika. Weet je trouwens wat het meest op de wish list staat? Dat is een raar huis met kegelvormige daken in Osuni in de hak van Italië. Dit Airbnb-adres is al meer dan 164.000 keer door vakantiegangers op hun verlanglijst gezet.

Foto's © Airbnb/Mushroom Dome Cabin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!