Uitzicht vanaf Empire State Building is nog mooier

Amsterdam, 24 oktober 2019 – Wie een bezoek brengt aan de beroemdste wolkenkrabber van New York, heeft nu een nog mooier uitzicht. Het Empire State Building heeft sinds oktober een gloednieuw observatiedek op de 102e verdieping waardoor je nog verder kunt kijken naar de bruisende metropool. Voorheen moest je het doen met kleine raampjes op deze etage, maar door een grote glazen wand heb je nu een 360° uitzicht op New York.

Op heldere dagen kun je liefst 120 kilometer ver kijken. Met de vernieuwing heeft het Empire State Building er eigenlijk een tweede observatiedek bij. Het eerste uitzichtplatform bevindt zich op de 86e verdieping, dat de meeste bezoekers trekt en in tientallen films en televisieseries figureert.

Tegelijk met het vernieuwde observatiedek is in de wolkenkrabber een nieuw museum geopend over de geschiedenis van het Empire State Building (op de tweede verdieping). Op de tentoonstelling ontdek je bijvoorbeeld meer over de film King Kong uit 1933, waarin een gigantische gorilla naar boven klimt. Je ziet een model van de bewegende hand van King Kong die zich zogenaamd door de muren naar binnen boort.

Er is een ruimte die korte fragmenten laat zien van alle 188 films, reclamespotjes en games met het Empire State Building erin. Eind november opent bovendien nog een nieuwe tentoonstellingsruimte op de 80e verdieping.

Het Empire State Building werd geopend in 1931 en was destijds het hoogste gebouw ter wereld. Het is nu een van de grootste attracties van New York, met jaarlijks 4 miljoen bezoekers. De toegangsprijs voor het observatiedek op de 86e verdieping is $ 38. Wil je met de glazen lift nog een stuk hoger naar de 102e verdieping, dan betaal je $ 20 extra. De totale prijs voor het beste uitzicht van New York bedraagt dus $ 58 (ongeveer € 52). Kijk voor tickets en meer informatie op de website: www.esbnyc.com

Foto's © Empire State Realty Trust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!