Fiets en Wandelbeurs 2014 veel groter

FIETS EN WANDELBEURS 2014 VEEL GROTER

Fiets en WandelbeursAmsterdam, 6 december 2013 – De komende editie van de Fiets en Wandelbeurs op 1 en 2 maart in de RAI in Amsterdam is veel groter dan de voorgaande edities. Voor het eerst bestaat de beurs vier in plaats van drie grote hallen in de RAI.

De vierde hal met ruim 100 extra exposanten staat volledig in het teken van fietsen, e-bikes, fietsonderdelen en -accessoires. Hiermee groeit de beurs in omvang met 12.000 vierkante meter. Een blikvanger is ook het vernieuwde indoor-fietsparcours, dat voor het eerst over twee hallen is verspreid. Wie een fiets test, kan door een gang van de ene naar de andere hal rijden.

Zwitserland is deze 10e editie het themaland op de Fiets en Wandelbeurs en heeft een eigen paviljoen. Wandelen en fietsen in ‘Heidi-land’ Graubünden, Ticino, Bern en Berner Oberland, Wallis, Sierre-Anniviers en Val d’Hérens, de Aletsch Arena en het Luzern-Wierwoudstedenmeer komen uitgebreid aan bod. Ook de gespecialiseerde reisaanbieder Swiss Trails en het Swiss Travel System, dat je stipt op tijd voor de halve prijs naar de mooiste Zwitserse bergtoppen vervoert, nemen deel aan het paviljoen.

Nieuw is het Evenementenplein, een trefpunt voor fietsliefhebbers. Gedurende twee dagen zijn daar presentaties over fietstechniek en fietsafstelling, fietsveiligheid, gezondheid & lifestyle en e-bikes te volgen. Ook de fun factor wordt niet vergeten. Tijdens modeshows verandert het plein in een catwalk, waar modellen de nieuwste collecties fietskleding presenteren.

Fiets en WandelbeursOok het toeristisch mountainbiken zal in de schijnwerpers staan. Diverse aanbieders van mtb-arrangementen zijn samengebracht in het nieuwe Mountainbike Paviljoen. De tijd dat het mountainbiken het exclusieve domein was van afgetrainde die hards, is volgens de organisatie voorbij. Steeds meer recreatieve fietsers willen via onverharde wegen en trails een regio of vakantiebestemming verkennen. Opvallend is de aanwezigheid in dit paviljoen van onder andere Amerikaanse organisaties uit de omgeving van Duluth en de Grote Meren.

Er staan ruim 100 voordrachten en presentaties op het programma. Een van de bekende namen op de lijst is Katja Staartjes, de eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest bedwong. Op de Fiets en Wandelbeurs vertelt zij over haar ervaringen op The Great Himalaya Trail in Nepal. Journalist Paul Wennekes bleef dichter bij huis en belicht ‘De Zwarte Bergen van Montenegro’. En natuurlijk ontbreekt Frank van Rijn, de bekendste fietsreiziger van Nederland, niet in de line-up. Dit keer vertelt hij op zijn bekende humorvolle wijze over zijn fietstrips door Zuidoost-Azië.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!