NepalReizen en vakantie in Nepal

Kerngegevens

– Oppervlakte: 147.181 vierkante kilometer (3,5 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 29.890.686 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 203 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Federale Democratische Republiek;
– Hoofdstad: Kathmandu;
– Taal: Nepalees;
– Munteenheid: Nepalese roepie (NPR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1200 (2011).

Informatie over visum Nepal

Key gompa klooster in Nepal
Key gompa klooster in Nepal

Staatsburgers uit Nederland hebben een visum nodig voor een vakantie in Nepal. Je kunt een visum aanvragen voor 15, 30 of 90 dagen. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum kun je aanvragen bij het Consulaat van Nepal in Amsterdam.

Je kunt ook een visum aanvragen bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu, maar dat wordt afgeraden vanwege de lange wachttijd. Ook kun je dat niet meer ter plekke doen door het invullen van een papieren aanvraagformulier, maar moet je het van tevoren regelen via www.nepalimmigration.gov.np

Communicatie in Nepal

Internationaal toegangsnummer: +977.
Alarmnummer ambulance: 102.
Alarmnummer politie: 100.
Alarmnummer brandweer: 101.

Tijdsverschil met Nepal

In de winter is het in Nepal 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Nepal 3 uur en 45 minuten later dan in Nederland.

Elektriciteit in Nepal

De elektriciteit in Nepal is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De Nederlandse stekkers passen in de meeste stopcontacten, maar toch is het voor opladers raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Buiten de hoofdstad Kathmandu komen stroomstoringen en stroomuitval regelmatig voor.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Azië Nepal India
Sort by