Nieuwe nationale parken in 2014

Wakhan National Park, Afghanistan (Foto WCS)
Wakhan National Park, Afghanistan (Foto WCS Afghanistan)

Amsterdam, 20 april 2014 – Ondanks de verstedelijking, de overbevolking en het uitsterven van bepaalde diersoorten, is er gelukkig ook nog ruimte voor de natuur. Zo en dan worden zelfs nieuwe nationale parken geopend. De Wereldreizigersclub heeft enkele nieuwe nationale parken voor je op een rij gezet.

Wakhan National Park, Afghanistan

In april is in Afghanistan het Wakhan National Park geopend, het tweede officiële natuurgebied in het door oorlog verscheurde land. Het park met besneeuwde bergen en alpine weiden is liefst 1 miljoen hectare groot. Het ligt in een afgelegen en arme streek tegen de grens van Tadzjikistan, Pakistan en China. In het park leven beschermde diersoorten als de sneeuwluipaard, de lynx en het Marco Polo schaap. Faciliteiten voor toeristen zijn er, zoals te begrijpen valt, nog niet.

Patagonia National Park, Chili

In december 2014 staat de opening gepland van een nationaal park in Patagonië, in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika. De in 2004 opgerichte stichting Conservacion Patagonia is al jaren bezig om het land te kopen voor het park in Chacabuco Valley, dat uit grasland, bergen, meren en rivieren bestaat. Het terrein is onder meer het domein van de bedreigde Chileense huemul, een soort hert. Na opening zijn bezoekers van harte welkom.

Stompneusaap
Stompneusaap

Kachin National Park, Myanmar (Birma)

De Birmese autoriteiten en milieuorganisaties werken samen aan de oprichting van het Kachin National Park. Het gebied ligt in de noordelijke staat Kachin, ingeklemd tussen India en China. Het 230.000 hectare grote park is vooral bedoeld om de zeldzame met uitsterven bedreigde stompneusaap te beschermen. Die ziet zijn leefgebied steeds beperkter worden door illegale houtkap. Er zijn naar schatting nog maar 300 stompneusapen over.

Maine Woods National Park, Verenigde Staten

In de Amerikaanse staat Maine wordt gewerkt aan het Maine Woods National Park ter grootte van liefst 1,3 miljoen hectare. Dat is groter dan het Yellowstone en het Yosemite National Park samen. Het gebied bestaat uit het grootste nog niet ontwikkelde bos in het oosten van de Verenigde Staten. Het is de habitat van de zwarte beer, de eland en enkele bedreigde diersoorten zoals de Canadese lynx en de bosbeekschildpad. Je kunt het park al bezoeken.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!