TadzjikistanReizen en vakantie in Tadzjikistan

 

Kerngegevens

– Oppervlakte: 143.100 vierkante kilometer (3,5 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 7.910.041 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 55 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Dushanbe;
– Talen: Tadzjieks (officieel), Russisch;
– Munteenheid: Somoni (TJS);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2200 (2012).

Informatie over visum Tadzjikistan

Reizen en vakantie in TadzjikistanStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Tadzjikistan. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Tadzjikistan in België of bij aankomst op de internationale luchthaven van Dushanbe. Bij aankomst over land kun je bij de grens géén visum verkrijgen.

Bij de aanvraag van je visum moet je een begeleidende brief schrijven met het doel en de reden van je reis, de data en de plekken waar je verblijft. Heb je geboekt bij een reisorganisatie, dan moet je een uitnodigingsbrief tonen. Met een toeristenvisum kun je maximaal 30 dagen in Tadzjikistan verblijven. De aanvraag van een visum bij de ambassade duurt ongeveer 6 tot 7 werkdagen.

Communicatie in Tadzjikistan

Internationaal toegangsnummer: +992.
Alarmnummer ambulance: 03.
Alarmnummer politie: 02.
Alarmnummer brandweer: 01.

Tijdsverschil met Tadzjikistan

In de winter is het in Tadzjikistan 4 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Tadzjikistan 3 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Tadzjikistan

De elektriciteit in Tadzjikistan is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In het algemeen worden dezelfde stopcontacten en stekkers gebruikt als in Nederland. Voor de zekerheid is toch raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto credit © depositphotos.com/jakubcejpek.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by