autohuur USA

Yosemite National Park, Californië, Amerika

Yosemite National Park is een van de mooiste en bekendste nationale parken van Amerika. De bergen, valleien, mammoetbomen, kolossale rotswanden, wilde rivieren en hoge watervallen trekken al decennialang een grote schare bezoekers en kunstenaars. Het is dus ook één van de drukst bezochte nationale parken, met 4 miljoen bezoekers per jaar, maar de meeste zien maar een klein deel ervan. Het 3000 vierkante meter grote Yosemite National Park is opgericht in 1890 en is daarmee ook een van de oudste nationale parken van Amerika. Sinds 1984 behoort dit stukje imposante natuur in Californië tot het Werelderfgoed van Unesco.

In het hart ligt Yosemite Valley, een schitterende vallei die door gletsjers is gebeeldhouwd tijdens de laatste ijstijd. Daar vind je de Yosemite Falls, met zijn hoogte van 739 meter de hoogste waterval van Amerika en de vier na grootste waterval ter wereld. De lente is de beste tijd om de Yosemite Falls te bewonderen, als de sneeuw smelt en het water omlaag dendert richting de Stille Oceaan. In augustus daarentegen is de sneeuw gesmolten en is de waterval bijna opgedroogd.

De steile rotswand van El Capitán, een 900 meter hoog blok graniet, is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Yosemite National Park. Het is een uitdaging voor alpinisten, die de granietwand proberen te beklimmen. Maar ook de Half Dome is geliefd. Deze 2694 meter hoge en gladde granietkoepel is een van de bekendste iconen van het park. De granieten rots was jarenlang onbedwingbaar, maar is nu voor het publiek toegankelijk gemaakt.

Yosemite National Park biedt eindeloos veel wandelmogelijkheden. Er zijn bijna 1300 kilometer aan wandelpanden en trails. Yosemite National Park ligt in het Sierra Nevada gebergte, ten oosten van San Francisco. Ook voor liefhebbers van flora en fauna is het park een eldorado. Zo’n 20 procent van alle 7000 plantensoorten in Californië zijn te vinden in dit natuurgebied. Er zijn 500 mammoetbomen (sequoia’s), die wel 3000 jaar oud kunnen worden. Er leven 300 tot 500 zwarte beren in het park en er zijn nog tientallen andere zoogdieren, waaronder de coyote en de grondeekhoorn. Als je op vakantie bent in Californië, is het Yosemite National Park een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Website: www.nps.gov/yose

Waterval in Yosemite Nationaal Park

Voor het laatst bijgewerkt op 15 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Yosemite National Park in Californië, Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam