Dit zijn de hoogtepunten van de Vakantiebeurs 2023

Vakantiebeurs 2023Amsterdam, 8 januari 2023 – Na twee coronajaren is-ie er eindelijk weer: de Vakantiebeurs! Van 12 tot en met 15 januari 2023 is de Jaarbeurs in Utrecht omgetoverd tot een vakantiewalhalla waar je in één dag de wereld rond kunt reizen. Je kunt weer ouderwets reisinspiratie opdoen door live met mensen te praten en folders te snaaien.

Een groot aantal reisorganisaties, hotels en bestemmingen staat klaar om je te enthousiasmeren voor je vakantie in 2023. Of het nou gaat om een stedentrip, een strandvakantie, een safari of een culturele trip. Als vanouds is er ook weer van alles te doen en te beleven op de 52e editie van de Vakantiebeurs. Geniet er van muziek, lokale hapjes en presentaties. Ben je van plan om naar Utrecht af te reizen? Hier vind je de hoogtepunten van de Vakantiebeurs in 2023!

Inspiratie opdoen voor 90 landen

Of je nou dichtbij of ver weg op vakantie wilt, bijna de hele wereld is vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs. Je kunt er bij de verschillende stands informatie inwinnen over zo’n 90 landen (en de teller kan nog oplopen). Alle Europese landen zijn present, maar ook exotische bestemmingen als Tadzjikistan, Mauritius, Trinidad en Tobago en Turkmenistan.

Je kunt er inspiratie opdoen over een trip naar Antarctica, maar ook naar Groenland of Spitsbergen. Er is best een groot aantal landen uit Afrika aanwezig, waaronder Madagascar, Rwanda, Zimbabwe en de Seychellen.

Vakantiebeurs 2023 hoogtepunten

Zelfs landen met een rood-oranje reisadvies laten van zich horen op de Vakantiebeurs, zoals Myanmar. Alleen Australië, Nieuw-Zeeland en de rest van Oceanië ontbreken volledig op de beurs. Van alle landen in het Midden-Oosten heeft alleen Oman een stand.

Zingen, surfen en klimmen

Om in de vakantiestemming te komen kun je meedoen aan talloze activiteiten op de Vakantiebeurs 2023. Een van de letterlijke hoogtepunten is een mobiel klimbos. Ga 7 meter de hoogte in en ontdek acht verschillende parcoursen! Of trek een wetsuit aan als je altijd al eens hebt willen surfen. Dat kun je uitproberen in een indoor surfhal, voordat je daadwerkelijk een surfvakantie boekt.

Waan je in tropische sferen met een proefduik in een duiktank of raak je energie kwijt op een rolschaatsbaan of een curlingbaan (volkssport nummer één in Canada). Je kunt je longen uit je lijf zingen in de karaokebar of de lekkerste hapjes uit allerlei landen proberen op het Wereldmarktplein.

Vakantiebeurs 2023 kamperen

In het Kampeer Theater kom je meer te weten over de meest duurzame manier van vakantie vieren: kamperen. Ga naar het Experience Theater om de verschillende culturen te ervaren. Denk aan optredens, kookworkshops, muzikale workshops, talkshows over duurzaam reizen, reizen met jonge kinderen en werken als een digital nomad. Kleinschalige reisorganisaties geven je informatie over fiets- en wandelvakanties in het Fiets- en Wandelstraatje.

Nederlander snakt weer massaal naar vakantie

De Vakantiebeurs in januari komt voor veel mensen als geroepen. Nederlanders snakken namelijk weer naar een vakantie, zo blijkt uit een onderzoek dat de Vakantiebeurs heeft laten uitvoeren. Vooral thema’s als kamperen, all-inclusive vakanties en roadtrips zijn populair. Ook is er een explosieve groei in online zoekopdrachten voor vakanties naar Curaçao.

Vakantiebeurs 2023 Curacao

Het Caribische eiland staat op de 5e plek van favoriete vakantiebestemmingen, als het gaat om het online zoekgedrag van Nederlanders. Spanje staat op de eerste plaats, gevolgd door Griekenland en Turkije. De snelst stijgende vakantiebestemmingen zijn Albanië, Costa Rica en de Egyptische badplaats Hurghada.

De Vakantiebeurs is dagelijks te bezoeken van 09.30 tot 17.30 uur. Alleen op zaterdag 14 januari sluit de beurs wat later, om 20.00 uur. Tickets kosten bij online aanschaf € 14 op donderdag en vrijdag en € 15 op zaterdag en zondag. Koop je kaartjes bij de kassa, dan betaal je € 2 meer. Kijk voor meer informatie over de Vakantiebeurs op de website: www.vakantiebeurs.nl

Foto's © Vakantiebeurs; Shutterstock.com; Wereldreizigersclub.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!