Nieuw reisprogramma op RTL 4: Race Across The World

RTL Race Across The WorldAmsterdam, 5 maart 2023 – Reizen zonder bankpas en smartphone: kun je je dat nog voorstellen tegenwoordig? Vijf bekende Nederlanders gaan die uitdaging aan in het nieuwe RTL 4-programma Race Across The World. In dit avontuurlijke reisprogramma reizen ze dwars door Latijns-Amerika, van Mexico-Stad naar Ushuaia in het uiterste zuiden van Argentinië. Dit is de zuidelijkste stad ter wereld en het voelt er ook een beetje als het einde van de wereld.

Het is de bedoeling dat de koppels de afstand van 14.000 kilometer zo snel mogelijk afleggen, maar zonder de mogelijkheid om onderweg even op Google Maps te kijken. Ze mogen geen gebruik maken van het vliegtuig, een bankpas of een mobiele telefoon en hebben ook maar een beperkt budget.

De onderlinge band en de creativiteit van de koppels wordt tijdens hun reis dan ook flink op de proef gesteld. Onderweg zullen de teams vindingrijk moeten zijn en geld moeten verdienen in de voor hun onbekende culturen en met de nodige taalbarrières, om zo snel mogelijk te kunnen reizen.

Wie zijn de deelnemers?

Race Across The World is te zien vanaf 15 maart en wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé. Onder zijn leiding volg je de vijf koppels in de deze onvoorspelbare reis door 17 landen vol ontdekkingen, bijzondere ontmoetingen, ontberingen, culturen en prachtige bestemmingen.

RTL Race Across The World Martijn

De avontuurlijke trip in dit nieuwe reisprogramma wordt gemaakt door tv-kok Hugo Kennis samen met vriendin en presentatrice Eva Cleven, ex-atlete Olga Commandeur met haar man Frank, muzikant Dominic Seldis en zijn dochter Katy, komiek Howard Komproe met beste vriend Dré en zanger Bastiaan Ragas met zijn zoon Sem.

RTL Race Across The World reisprogramma

Voor de tweetallen begint de reis over land in een van de grootste steden van het noordelijke halfrond: Mexico-Stad. ,,Samen met Martijn volgen we hun tocht langs de adembenemende natuur en bruisende steden naar Ushuaia in Argentinië”, aldus RTL. ,,Welk team beschikt over genoeg flexibiliteit, creativiteit en uithoudingsvermogen? Wie lukt het om zich het best aan te passen in de lokale cultuur, en komt als eerste aan op de eindbestemming?”

Race Across The World is vanaf woensdag 15 maart acht weken lang om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Kijk alvast op de website van RTL voor de promo: www.rtl.nl

Foto's © RTL/Jasper Suyk; Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!