Dit zijn de hoogtepunten van de Vakantiebeurs 2024

Vakantiebeurs 2024Amsterdam, 7 januari 2024 – Ben jij ook zo toe aan vakantie? En weet je nog niet waarheen? Hou dan in ieder geval een dag vrij in de periode van 11 tot en met 14 januari om af te reizen naar Utrecht. De Jaarbeurs is dan de thuisbasis van de Vakantiebeurs 2024, dé uitgelezen plek om inspiratie op te doen over bestemmingen, reizen en vakanties.

In de Jaarbeurs kun je de wereld rondreizen langs de stands van reisorganisaties, toeristenbureaus, hotels, campings, cruisemaatschappijen en tour operators die je allemaal enthousiast willen maken om er uit te trekken in 2024. Ga je voor een kampeervakantie in Frankrijk of een safari in Afrika? Grote kans dat je op de Vakantiebeurs al vindt wat je zoekt.

Vakantiebeurs 2024 stands

En ook tijdens deze 53e editie is er weer van alles te beleven, met muziek, presentaties en exotische lekkernijen. Ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. Nergens vind je zoveel organisaties en locals uit verschillende landen onder één dak. Ben je van plan om naar Utrecht af te reizen? Hier vind je de hoogtepunten van de Vakantiebeurs in 2024!

Inspiratie opdoen voor ruim 70 landen

Of je nou dichtbij of ver weg op vakantie wilt, een groot deel van de hele wereld is vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs. Je kunt er bij de verschillende stands informatie inwinnen over ruim 70 landen (en de teller kan nog oplopen). Uiteraard zijn alle populaire Europese landen present, van Scandinavië tot en met de vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee. Opvallend is wel de afwezigheid van landen op de Balkan, zoals Albanië en Montenegro. Die worden juist steeds populairder.

Vakantiebeurs 2024 hoogtepunten

Ook voor exotische en verder weg gelegen bestemmingen kun je terecht op de Vakantiebeurs, van Brazilië tot Australië. Je kunt informatie inwinnen over uiteenlopende landen in Afrika, van Ghana tot Rwanda. Heb je zin in een avontuurlijke reis dit jaar? Er zijn reisorganisaties aanwezig die vakanties aanbieden naar landen als Ethiopië en Myanmar – allebei landen met een (grotendeels) rood reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Muziek, food en presentaties

Entertainment is altijd een vast onderdeel van de Vakantiebeurs. Verschillende artiesten maken hun opwachting in de Jaarbeurs om je in vakantiesferen te zingen. Daarvoor moet je vooral naar Hal 10. Deze hal is namelijk het decor van het Dutch Travel Week Festival, de nieuwste toevoeging aan de Vakantiebeurs.

Vakantiebeurs 2024 show

Deze zone staat helemaal in het teken van het proeven, ruiken en ervaren van de verschillende culturen over de hele wereld. Je vindt hier onder andere een groot open podium met muziek- en dansoptredens, talkshows en kookdemonstraties. Zo zal Danny Froger (zoon van René) drie middagen optreden, en op zaterdag laat de populaire boy girl groep CH!PZ je swingen. Of geniet van flamenco en saxofoonmuziek.

Voor meeslepende reisverhalen kun je vier momenten aanschuiven voor de belevenissen van reisjournalist Sander Groen, die heel Europa met de trein heeft verkend. De oprichters van reisplatform Wander-Lust vertellen je meer over bijzondere bestemmingen in de wereld en fotograaf Sabine de Milliano inspireert je met roadtrips. In Europa heeft zij achter het stuur al meer dan 150.000 kilometer afgelegd.

Ontdek Utrecht

Nieuw tijdens deze editie is ook dat je ook de omgeving buiten de Jaarbeurs kunt ontdekken. Tijdens de Vakantiebeurs worden verschillende activiteiten, festiviteiten en tours georganiseerd om de stad Utrecht te beleven. Tijdens het evenement is Utrecht immers een week lang ‘het centrum van de wereld’, zo zegt de organisatie.

Vakantiebeurs 2024 Utrecht

Ontdek de verborgen verhalen van de Domkerk, duik de opgraving in van DOMunder, dwaal door de resten van het keizerlijk Paleis Lofen en beklim de eerste 25 meter van de iconische Domtoren. Maak een rondvaart door het historische centrum van Utrecht en bekijk levensgrote dinosaurussen die een ander deel van de Jaarbeurs in beslag nemen op World of Dino’s. Meerdere restaurants in Utrecht hebben een gratis verrassing voor je in petto als je je ticket laat zien van de Vakantiebeurs.

Praktische informatie

De Vakantiebeurs is dagelijks te bezoeken van 09.30 tot 17.00 uur. Alleen op vrijdag 12 januari sluit de beurs wat later, om 20.00 uur. Tickets kosten bij online aanschaf € 14,75. Tieners van 8 tot en met 14 jaar betalen € 8,50. Er is ook een food tour, maar die is helaas al uitverkocht. Kijk voor meer informatie over de Vakantiebeurs op de website: www.vakantiebeurs.nl

Foto's © Wereldreizigersclub; Shutterstock.com; Vakantiebeurs.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!