Reizen en vakantie in Albanië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 28.800 vierkante kilometer (twee derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 3.002.859 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 104 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Tirana;
– Talen: Albanees, Grieks;
– Munteenheid: Albanese Lek (ALL);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 7800 (2011).

Informatie over visum Albanië

Reizen en vakantie in AlbaniëReizigers uit Nederland of België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Albanië. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort of een Europese identiteitskaart die bij aankomst in het land nog minstens 3 maanden geldig is.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen in Albanië verblijven. Voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Albanië in Den Haag.

Communicatie in Albanië

Internationaal toegangsnummer: +355.
Alarmnummer ambulance: 127.
Alarmnummer politie: 129.
Alarmnummer brandweer: 128.

Tijdsverschil met Albanië

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Albanië. Het land bevindt zich veel oostelijker dan Nederland, maar heeft toch dezelfde tijdzone. Albanië gebruikt voor de zomertijd dezelfde periode als in Nederland, van de laatste zondag in maart tot en met de laatste zondag in oktober.

Elektriciteit in Albanië

De elektriciteit in Albanië is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Er worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland, dus een wereldstekker is niet nodig. Buiten de hoofdstad Tirana kun je te maken krijgen met stroomstoringen en stroomuitval. Op veel plaatsen zijn generatoren die dan in werking worden gezet.

Foto credit © depositphotos.com/sarininka.
Share Button